Kakbullar
Att baka med en "soon to be 2-åring" är inte alltid det lättaste. Att det blir mjöligt och pärlsocker över hela köket får man räkna med. Även att man flera gånger får rädda strösockerpåsen från att vändas upp och ner hör till vanligheterna. Det bästa med att baka är att köra elvispen och äta deg, tycker Milo.
Redo att baka. Får tydliga instruktioner av mamma. Lyssnade inte så noga, men tror hon sa nåt om äta och deg.
Mums mums med deg.
Såna här bollar gör mamma.
Och så här ser de ut när de kommer ut ur ugnen.
Bäst att provsmaka. Jodå, de smakade smaskens!
Vet inte varför dessa kakor kallas för kakbullar, jag tycker då inte att de smakade så mycket bulle. Men det va inge fel på dem för det! De går snabbt att göra, och ingredienserna har man oftast hemma.
Kakbullar ca. 30 stk.
Ugnstemp: 200°C
200 gram smält smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 st ägg
pärlsocker till garnering
Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
Rulla till bollar och doppa i pärlsocker.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
Han blir väl aldrig bagare???
May-Lis och Carl-Erik