Fiskgratäng med sparris och räkor
Fiskgratäng, 4 pers
Ugnstemp: 200°C
Potatis
smör
mjölk
äggula
salt och peppar
1/2 dl pesto
500 g vit fisk
150 g skalade räkor
1 knippe sparris
3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 tsk majsstärkelse utrört i vatten
1 dl parmesanost
salt och peppar
citron och dill till garneringen
Koka potatisen och gör potatismos. Mums!
Klicka moset i kanten på en ugnsfastform.
Sätt ugnen på 200 grader.
Födela peston på botten av formen.
Lägg på fisken och räkorna.
Köper du sparris på knippe förväller du den i lättsaltat vatten i 2-3 minuter och lägger den ovanpå fisken.
Kör du den den lätta varianten köper du sparris på burk och lägger den ovanpå fisken.
Koka upp buljong, vin och grädde i en kastrull.
Red med majsstärkelsen lite i taget till en såskonsistens. Blanda ner osten, salta och peppra.
(Jag tycker att såsen blir lika god utan parmesanosten.)
Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen tills såsen börjar få fin färg.
Är du seriös garnerar du med citron och dill. :)
Voila! En fiskgratäng som till och med jag tycker om. :)

Kommentarer
Postat av: Farmor
Den verkar enkel att laga och dessutom ser det gott ut:)
Postat av: Emma
Det här ska jag laga någon dag, och se om min fiskahatare kan äta det också ;D
Postat av: Nette
Men där ser man, fisk anna? :)
Postat av: Anonym
Det här gör vi i dag tisdag
May-Lis och Carl-Erik
Postat av: Anna
Hoppas ni tycker om det! (Usch, vad nerväs jag blev nu. Tänk om ni inte alls tycker om det...)
Postat av: Anonym
Tack för tipset!Vi har ätit den i dag. En superhöjdare!
May-Lis och Carl-Erik
Trackback