Förlåt


Jag skulle så gärna vilja ge er ett roligt inlägg med bilder på t ex hur fint det blev när vi satte plank på stugbron. Jag sjulle vilja berätta om min misslyckade rabarberkaka som i stället fick bli pannaka. Jag vill visa er bilder på hur söt Milo är. Men jag hinner inte. Hade jag fått betalt för att blogga hade jag nog hunnit, men det får jag ju inte. Men tids nog kanske det kommer ett roligare inlägg - håll ut ett tag till. Kram på dig!


Ha en bra dag!



Utflykt


I måndags besökte vi som sagt Frösö Zoo. Jag hade inte så höga förväntningar, men blev glatt överraskad. Visst, det är inte särskilt nytt och alla matställen var inte öppna, men vi hade ju med oss matsäck så det gjorde oss inget. De har även roliga djur som man kan gå nära och mata. Efter Zoo-besöket fortsatte vi in till Östersund. Milo sov, jag och Christian shoppade. :) Sen åt vi en god middag och fortsatte hemåt. Det var en jättemysig dag, och vi hade perfekt väder!

 Måste erkänna att jag alltid varit lite anti Östersund, men nu har jag ändrat mig. Det är ju en jättefin och mysig stad med gamla vackra trähus. Skulle inte ha något emot en av alla nybyggda villor på Frösö. Kanske kan önska i födelsedagspresent...?



Man vet aldrig när man behöver en skruvmejsel. Kanske när man ser på apor?


Hur söta och små är inte fallabellaponnysar? Vill ha!


Coola björnar. Milo vill ha!


Stora kissekatter.


Dovhjortar


Jag vill ha en zebra också!


Roligt att åka traktor.


Nöjd kille



Nöjd liten kille som får köra gräsklippare.

I morn hoppas vi på uppehåll och fint väder för vi ska till Frösö Zoo och kolla på alla vovvar (Milos ord för djur). Har dock inga höga förväntningar efter att ha läst besökares recensioner på www.barnsemester.se Men kan va kul att åka iväg en sväng. :)


Busy busy


Christians första semestervecka är snart avklarad, och det är fullt upp mest hela tiden tycker jag. Ska man inte ta det lugnt på semestern? :) Har inget planerat i helgen så vi får väl vila upp oss då.

Igår var vi med Nette. Tack för trevligt sällskap. :) I dag var vi i stugan och donade lite. Nu är toaletten i princip klar. Det är bara stången och duschdraperiet som ska upp, toalocket ska sättas fast och handdukshängarna ska upp. Sen så! :)










Inte utan skruvmejseln


Visst är det skönt med lite svalare väder nu? Nu kan jag äntligen dammsuga och baka igen. Vill helst inte göra det när det redan är så varmt inne. Igår var vi till stan och shoppade. Är lite beviken över att inte ha kommit hem med några kläder till mig själv. Det finns massa snygga kläder, men tycker inte de passar mig. Får hoppas att jag kan ha kläderna från H&M som jag beställt ist.


Shoppar på Biltema

Många barn har ju en snuttefilt eller gosedjur att ty sig till. Inte Milo. Han har en skruvmejsel. Han släpper den INTE, och skulle aldrig ge bort den. :) Förut gick han runt med en vanlig, men den var så vass, så igår fick han en i plast. He looooves it!


Skruvar ihop den nya fåtöljen. Christian är en suris för att inte han får skruva.


Provsitter


Blir det mer sommar än så här?


Vaknade ni upp i morse med en liten pirrig känsla i kroppen? Den där känslan man får när man snart har sommarlov eller semester. Nu fick ju inte jag något ut av det, men hade ändå lite av den känslan. Kanske för att det var Christians sista jobbdag på ett tag. Nu går han på semester och sedan på föräldraledighet till mitten av oktober.Milo och jag var även hem till Gissjö och grattade Micka som hade skolavslutning idag. Men guuud så varnt det har varit! Tur att de hade köpt pool som Milo kunde bada i. Var själv sugen på att hoppa.

Har ni ätit nå fredagsgott? Här är det mest Christian som stått för maten. Till middag hade han gjort supergoda hamburgare som vi grillade och åt tillsammans med klyftpotatis, majskolvar och grönsaker. Till efterrätt hade han gjort en underbart god rabarberpaj. Det måste ha varit den godaste jag nånsin ätit.

Undrar hur det är med Milo egentligen... Han vaknade nu, har bara sovit en timme. Han var inte så glad på eftermiddan. Misstänkte att han hade ont i magen för vi fick byta några snuskblöjor. Kanske är magknip? Stackarn. :(


Invigning av poolen


Hälsade på vovvarna, nej, hästarna menar jag som är på sommarbete


De var nyfikna och kom fram och hälsade


Sugen på en bärsele eller en ny bikini?


Buda i så fall på mina Tradera-annonser! ;)

Babybjörn bärsele: http://www.tradera.com/BabyBjorn-barsele-active-auktion_302593_134656119

Oanvänd bikini från Puma: http://www.tradera.com/Oanvand-bikini-fran-Puma-auktion_342185_134656810

Mellismuffins


Här kommer ett mattips till er med barn: mellansmålsmuffins med banan. Milo älskar dem! De innehåller inget socker, sötman kommer från bananerna. Det bästa med dem är att de är supersnabba att göra, och det går utmärkt att frysa in. Receptet kommer från "Vi föräldrar".

Mellismuffins, 12 st
Ugnstemp: 250°C

2 mogna bananer
1 dl naturell youghurt
1 ägg
1/2 dl flytande margarin
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Mosa 1 1/2 banan med en gaffel i bunke. Spara den sista halvan till dekoration.
    Tillsätt youghurt, ägg, och margarin, rör om.
3. Blanda bakpulver, havregryn och vetemjöl. Rör ner i banansmeten och blanda ordentligt.
    Klicka ut i muffinsformar. Skär resten av bananen i 12 skivor tryck ner en skiva på toppen på alla muffinsar.
4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills de "stannat" och fått en fin färg.

Mums med ett glas mjölk till!


Mina frysta bananmuffins


Hickigt


Milo har en riktig hickdag. Han får det ibland och hickarflera gånger om dan. Just nu är han inne på sin fjärde hickning. Undrar varför det blir så?



Igår var det ingen hickdag, utan nationaldan. Firade ni den? Inte vi. Vi åkte istället till Björn & Tina på Näset och hade det bra. Milo premiäråkte gräsklippare med farfar-Björn. Tror det var med skräckblandad förtjusning. (Mest förtjusning) :) Sen ville han gärna pilla och ta på gräsklipparn så det får nog bli fler turer framöver.


God morgon!



Frukost på altanen är det bästa sättet att starta en dag på


Hatkärlek


Idag har jag gjort nåt som jag hatar och samdigt tycker är kul. Det är nåt jag gruvar mig för flera dagar i förväg, det gör att jag har svårt att slappna av och sova, och senast dagen innan blir jag på dåligt humör. På dagen D är jag garanterat på dåligt humör. Vad jag snackar om? Handla sommarplant! Det gör jag verkligen med hatkärlek! I år tog Christian sitt förnuft till fånga och föreslog att jag skulle åka själv för blomhandlning. Skulle jag göra det skulle jag gå runt i växthusen i flera dagar och fortfarande inte bestämma mig för vilka blommor jag vill ha. För att det inte skulle hända följde mamma och Micka med som sällskap/bärhjälp/chaufför. Och tur var väl det! Handlandet gick faktiskt snabbt för att vara mig, och jag velade inte SÅ mycket.


Blommorna i Gissjö


+46


Vill tipsa er om Herrljungas +46 cider med smak av svarta vinbär, vingummi och lime. Den är riktigt god! Man vill nog inte dricka så mycket av den utan är godast i små klunkar. 
Sen är ju burken fin också. :)


 

Många vovvar blir det


Igår tog vi en dagstur till Järvsö som bjöd på sommar och kärleksyra. (Andreas Jonsson gifter sig där idag vilket var mycket uppmärksammat.) Men nu var det ju inte därför vi åkte dit, utan det var för att titta på vovvarna på Järvzoo. Lämpligt nog bor Christians mormor och morfar där (nä, inte på zoo, men i Järvsö) så då får man både fika och god mat. :) Tack så mycket.
Här kommer lite bilder från trippen.


Vovvarna har samlats för att äta mat


Jättestor vovve. Hur cool som helst. Vill ha!


Man får bra med motion, ganska mycket uppför


En stor och en liten vovve


Vargar



Det var roligt att åka vagn...


...men roligast var att få springa själv.


Efter Järvzoo besöket bjöd Maj-Lis och Carl-Erik på gomiddag. De bor bara ett stenkast därifrån. (Med norrländska mått mätt)
I deras lekstuga hittade vi en gammal dockvagn som var rolig att dra.


Gammelmorfar, Carl-Erik, och Milo jammar tillsammans.

Vi hade en riktig bra gårdag! Idag gick vi ner och kollade på Träslaget en sväng. När vi var på väg ner var det underbart väder, men det ändrades snabbt till kyla och blåst. Ikväll är det även den tillhörande efterbränningen som de flesta ska besöka. Utom vi. Har verkligen ingen lust till det, utan vi kör ett eget party ist. Vi har nämligen köpt tre stycken cider! Det här kan bli hur vilt som helst. Det var ett bra tag sen vi intog alkoholhaltiga drycker.


Renoveringen går framåt


Gud höre bön! Idag bjöd han på finväder, tack för det. Hoppas det fortsätter så här.

Var till Gissjö en sväng ikväll och klippte gräs och kikade om det hade lagts in ny matta och tapet på toaletten - och det hade de! :) Ni får en tjuvkik på hur det ser ut. Det är troligen inte klart än, men nu är det verkligen inte allt kvar. Ska bli SÅ skönt att snart kunna sätta dit toastol, handfat osv. Efter det kan vi sätta på vattnet som underlättar tillvaron där enormt.




Här ser ni både tapeten och Milos nya skrubbsår


RSS 2.0