Nutellasemifreddo

Här kommer recept på en semifreddo med nutella. Enkel att göra och himelskt god! :)
 
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
 
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

 

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.
Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen.
Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. 
Mums mums! :)


Italienskt bjudbröd

Italienskt bjudbröd

 

Här kommer originalreceptet på Italienskt bjudbröd

 

Till ett bröd:

 

1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)

 

Hacka lök, vitlök och de soltorkade tomaterna.
Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika.
Låt sjuda 10 min.
Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.

 

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det tills det återstår en kant på ca 2 cm runtom.
Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar.
Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta.
Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie.
Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.

 

I min köttfärsblandning hade jag:
1 gullök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
krossade tomater
ketchup
lite socker
salt
peppar
oregano
riven hushållsost
1 mozzarella (125 g)

 

Smaklig måltid! :)

 

 


RSS 2.0