Christian tyckte...


...att jag skulle uppdatera bloggen. Antar att han vill ha något att läsa på jobbet imorn. :)

Milo och jag har varit ensamma hemma idag. Christian gjorde ett besök i huvudstaden. Han åkte nattåget ner igår kväll. Jag och Milo har bestämt att Christian får skaffa eget sovrum, Milo sover jättebra de gånger Christian sover nån annanstans.

Annars då? Vi har varit på Stor & Liten och kollat på bebisar. Milo ålade fram till en liten tjej. Så gulligt! Han blir nog en riktig tjejtjusare. :)
Han har kommit på att Nickis är ganska rolig och mjuk. Han tycker det är jätteskoj att klappa henne, han ser så glad ut när han gör´t. Nickis tycker också om det för hon börjar alltid spinna.

Ha en fortsatt bra torsdag. Snart är det helg. Fast jag är ledig alla dagar tycker jag fortfarande att det är lite speciellt med helgerna.

Jay Smith!


Men Guuuud vilken röst han har den där Jay Smith! (Idol) Hoppas han inte går vidare utan får ett skivkontrakt på direkten!

Jag gjorde det!





Jag slog till och köpte jackan! Den här ska jag glida runt i i vinter. :)


Lunch


Idag har familjen Wikander-Wieslander lunchat på Café källaren för första gången. Vi åt grilladade kycklingspett med ris och sås. Det var jättegott! Såsen var gudagod, så jag skulle enbart ha kunnat äta den.

Vi tittade även in på Krabaten och passa på att köpa julklapp till Milo. Hittade även en fin mössa, så han fick den med. Själv kärade jag ner mig i en Didriksons jacka. Nu har jag beslutsångest. Ska jag köpa den? Om jag köper den blir den en vinterjacka, då kan jag ju ta min nuvarande vinterjacka som höstjacka, och på så sätt slipper jag köpa ny höstjacka som jag tänkt. Det fanns bara en kvar, så det är snabba puckar som gäller.



Coola Milo i sin coola mössa


Hej Försäkringskassan!


Nu har ni gjort fel igen. Gör om, gör rätt!

Nu är den här!


Den omtalade overallen kom idag. Storleksmässigt kommer den nog passa bra till våren. :) Vikar man upp vid händer och fötter funker det ju, men det är inte så snyggt.



Sålde lite saker på Tradera igår och är nu 1300 kr rikare. Tjoho! Det roliga var att en sak sålde jag för nästan 200 kr mer än vad jag köpte den för. Jag kan det här med att göra affärer jag.

Vistt har vi ett underbart höstväder? Jag älskar varma soliga höstdagar. Och lika mycket hatar jag regniga gråa dagar. Jag passar på att njuta, snart är det över och allt är bara blött, rått och kallt. Oktober kan vara fin, men november brukar inte vara någon höjdare.

Vad är det för dag idag?


Jo, det är Milos halvårsdag. Hurra hurra hurra! Jag kan knappt fatta det. 6 månader. Ett halvt år. Har tiden gått extra fort för er med?

När man fyller ett halvår får man paket på sängen.

  


Detta har han fått

Mmm...Mums!


I eftermiddags var Tina här (Christians mamma, Milos farmor :)). Hon är gräsänka då Björn är på jobbresa i USA. Vi beställde mat från LagonThai. Jag tog kycklingspett med jordnötssås. Riktigt gott! Till efterrätt hade jag gjort en snuskigt god kladdkaka. Biten jag åt innehöll säkert hela dagsbehovet av kalorier, men så värt det. Det var en vit kladdkaka med mjölkchoklad, marshmallows och mörk choklad. Här får ni receptet:

Vit kladdkaka
Ugnstemp: 150°C

2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
3 msk mjölk
100 g smält vit choklad
100 g smält smör

75g smält mjölkchoklad
100 g marshmallows - klippta i mindre bitar
25 smält mörk choklad

Rör med en slev ihop ägg och socker. Sikta i vaniljsocker och vetemjöl. Tillsätt mjölk, vit choklad och smör. Rör smeten slät och fin. Häll smeten i en smörad och bröad form. (Jag bröade med kokosflingor istället för ströbröd.) Ringla i mjölkchokladen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 150 grader, ca 30 minuter. Strö över marshmallows och ställ in kakan på grilleffekt tills marshmallowsen har smält och fått en gyllene färg.
Låt kakan svalna en aning och ringla över mörk choklad.
Låt kakan vila i kylen över natten.

Till kakan serverade jag vaniljglass och hallon.




Löööördag!


Vilket tråkväder det är! Hoppade över morgonpromenaden idag. Jag var duktig och gick i regnet igår. Då kom jag fram till att jag verkligen behöver en ny och varm höstjacka. Vann förresten en fleeceoverall till Milo igår. Den här fleeceoverallen har en lång historia! Vill ni höra den? Om inte, hoppa över nästa stycke.

Overallen är från Polarn o Pyret. En ganska dyr historia, 695 kr kostar den. Den är grön, gjord av PET-flaskor och jättefin! Jag vet att Milo vill ha den. Med tanke på att priset var lite häftigt började jag kolla runt efter begangnade och hittade en oanvänd för 300 kr. TREHUNDRAKRONOR!!! Vilket kap! Mejlade och frågade om den fanns kvar. Medans jag väntade på svar tog de slut på Polarn o Pyrets hemsida. Ahhh! Måtte den begagnade finnas kvar. Sms:ade och frågade, och just det, hon hade nyss sålt den. Min värld rasade samman. Det kändes verkligen så! Vill jag ha något, vill jag oftast ha det väldigt väldigt mycket och blir som besatt att få tag på det. Ut på Tradera. Hittade en med utgångspris 200 kr som hade sluttid igår. Och jag vann den! Med nöd och näppe. Det blev en hård fight om den och jag kan bara ha vunnit med en millisekund. Den blev min för 538 kr! Och nu kan jag inte låta bli att gräma mig. Den är visserligen billigare än en ny, men är det inte lite väl mycket pengar för en fleeceoverall? Känns som det mest är märket och färgen jag betalat för... Haha, det är så typiskt mig att gräma mig. Undrar hur mycket jag hade grämt om jag inte vunnit den?

Milo tycker om huppgungan. Han har testat den några gånger, men måste öva mer på att få in snitsen på att hoppa.


Ge mig fler timmar...


Långt mellan uppdateringarna nu. Men så blir det ibland. Tiden räcker inte riktigt till. Skulle behöva fler timmar på dygnet. Har ni tur kommer det ett inlägg senare ikväll, annars kommer det en annan dag. :)

Hoppas ni har en mysig fredag! :)

Spännade med paket


Det kom ett paket med posten idag. Milo blev nyfiken. Vad kan det vara?










Det var en hoppgunga! :) "Råkade" klicka hem den på Tradera häromdan. Synd att Christian varit borta hela dan och inte kunnat sätta upp den. Får testa den imorn istället, så har vi nåt att se fram emot. :)

Ikväll var mamma, pappa och Mikaela och hälsade på. Trevligt tyckte jag och Milo. Tror Milo tycker om när det kommer besök. Kul att få träffa lite annat folk än mig och Christian.

Milo hjälper Christian att jobba



Status trapp:




Halva trappen och alla spjälor till sidan är målade. Bara resten kvar nu. Och schnyggt blir det! :)

Happy monday


Vilken bra måndag jag haft. Först kom ICA-bladet. Ordningen är återställd! :) Sen kom Nette och hennes mamma Maj-Britt på fika. Väldans trevligt må jag säga. Milo fick jättefina kläder av dem. Träffar Nette alldeles för sällan fast vi bor så nära varann. Skärpning gäller.




Förlåt, kunde inte låta bli... Ni har ju så fina miner. :)

Det går framåt :)


Bjuder på en film som visar hur duktig Milo blivit på att ta sig fram. Enjoy!


Det är söndag


Milisen sover och Christian målar. Själv sitter jag här och tar igen mig lite. Kommer ha fullt upp på eftermiddan. Det ska röstas, handlas, hälsas på Christians farmor & farfar, lagas mat och sen tänkte jag baka en kaka också. :) Hjortronkaka med vit choklad låter väl inte helt fel? :)

Nästan cheesecake


Gjorde en väldigt god och enkel efterrätt förut som påminde om cheesecake. Man varvar hallon, kesella vanilj och smulade digestivekex. Kan inte bli enklare. :) 



Fredag, hela dagen


Mille och jag började dagen med en promenad. Börjar bli till en bra vana. Och Milo verkar tycka det är kul.







Den fina koftan har Milos gammelmormor stickat. Tror det heter gammelmormor, det är Christians mormor...
Hur som är hon inte så gammal som det låter. :)


Milo har blivit superduktig på att ta sig fram när han ligger på mage. Antingen drar han sig fram med armarna, eller skjuter ifrån med benen. I bland får han även till kryppositionen med benen. Dröjer nog inte lång tid alls innan han får till snitsen och tar sig fram obehindrat. :)

Idolkväll


Är nyss hemkommen efter en mysig idolkväll hos Elin. Hon bjöd på en Guda god ananaspaj! Jag fick receptet och måste kanske göra en i helgen. :) Sötnöten Neo var också där. Sötare och osmidigare hund får man leta efter.









Lill-lördag


Det här har varit en mycket bättre dag än gårdagen. Började med en lång morgonpromenad, och det var så skönt. Passade på att svänga in på BVC för att mäta och väga junior. Han mätte 63.1 cm och vägde 7390 gram. Han är inte stor, men han är söt. :)

Har satt upp de nya gardinerna i vardagsrummet, och det blev så tjusigt. Tjatade på Christian att vi skulle åka till Söderbergs och handla lite nya blommor så vi kunde tjusa till det ännu mer. Det funkade, så nu har vi lite nya blommor i vardagsrummet och köket. Passade även på att köpa höstblommor att ha ute. De har mycket mer krukväxter att välja på i Fränsta, men jag ska nog in och kolla läget på blomsteraffärn här i Ånge imorn också.


De nya gardinerna


Den nya blomman


Höstblommorna

Om någon vill köpa jultidingar är det bara att hojta till. Har en hel hög liggandes här hemma. Är ombud för syrran som säljer. :)

Inte på topp


Tur för er att ni inte träffat mig i dag! Har varit på riktigt uselt humör utan att riktigt veta varför. Skönt att den här dagen snart är över och hoppas att morgondagen blir hundra gånger bättre.

Har Milo lärt sig nån ny grej, undrar ni? Visst, har han det. Att suga in underläppen är grejen. Supergulligt!




Har just slukat en majskrok


By the way, börjar bli riktigt irriterad på ICA nu. Inget reklamblad den här veckan heller. Grr!


Leilas morotskaka och min äppeldricka


Dåligt med bloggande i helgen, men jag har inte haft tid. Sorry för det! :)


Morotskaka och äppeldricka

I dag gjorde jag en ruskigt god morotskaka! Det är min bakgud Leila som gjort receptet. Tror jag ska bjuda på den när Christian fyller år. Receptet står längst ner så ni också kan göra den. Ni får även receptet på äppeldrickan. Den är lätt att göra, och även den riktigt god!

Milos förkylning är som tur är nästan över. Lite lite täppt i näsan är han på morgonkvisten, men inget som stör honom. Skönt att det här blev en lindrig förkylning.

I dag smakade han gröt för första gången vilket han tyckte var gott!


Mera gröt, tacksåmycket!


Jag ska aldrig ta av mig min nya badkappa!


Suck, så här ser det ut när man byter blöja nu för tiden. Jättekul...


Sötaste små fingrarna

Här kommer recepten:

Morotskaka
Ugnstemp: 150°C

3  ägg
3 dl skocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gr philadelphia

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm. 
Grädda i ugnen i ca 55 minuter.
Låt kakan svalna.
Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred över kakan.


Äppeldricka

3 liter klyftade äpplen
3 liter vatten
1.5 tsk vinsyra
0.5 tsk natriumbonsoat
socker

Koka vattnet och låt det kallna.
Skölj äpplena och ta bort dåliga delar. Dela dem i klyftor eller bitar. Låt skalet och kärnhuset vara kvar.
Lägg äppelbitarna i en bunke och häll över det kokta kalla vattnet. Spara 1 dl vatten.
Blanda vinsyra och natriumbensoat i vattnet du sparade. Häll i bunken och rör om.
Låt blandningen stå svalt i 3 dygn. Rör om då och då
Sila sen bort frukten och blanda i sockret. Det var lagomt med 2 dl till mina äpplen. Rör om till sockret smält.
Fyll väl rengjorda flaskor och förvara svalt.

Renovering av trapp påbörjad



Allt ska målas vitt. Känns som ett lagom roligt projekt. Men tror det blir toppen när det är klart! :)

Snart är det jul


Åhh, börjar få julkänslor! Tror den brukar slå till vid den här tiden varje år. Jag vill göra julgodis, dricka julmust och slå in paket.

I år kommer det bli en alldeles speciell jul. Det är Milos första. Ska bli så roligt, jag tror han kommer få massa paket. :) Ni som får julklappar av oss, ni kan väl redan nu funderar på vad ni vill ha för vi kommer snart fråga. :) I år ska vi vara tidiga med klapparna. Tror inte vi har lust att trängas i Sundsvall veckorna innan jul.





Lite ditt och datt


Hade ett snabbt besök av mamma och Mikaela i eftermiddags.


Fick se Mickas piercing


Här är den minsta sjuklingen


Vår nya klocka. Är lite kär i den.

Nu ska jag ta och beställa nya gardiner till vardagsrummet. Är kanske dax att ta ner gardinerna jag satte upp till jul? (Nej, det är inga tomtar eller så på dem...)

Örongodis 2


Åhh, gillar Volbetas nya singel "Fallen"! Gillar jättemycket!
Lyllos de som ska se dem i Sundsvall i oktober!



Familjen sjuk


Milo kämpar på med förkylningen. En sväng igår hade han över 39° feber. :( Han var ändå en glad liten buspojke. Så imponerande! Han skulle kunna vara hur gnällig som helst egentligen. Natten däremot var ingen höjdare. Det blev inte många timmars sömn. Milo hade problem med näsan. Antingen var han täppt eller snorig. Eller både och samtidigt. Jag testade med näsdroppar (koksaltslösning) och att suga ut snor, men inget hjälpte vidare bra. Någon som har nån smart idé här?
Christian håller också på att bli förkyld. Kul... Då har jag snart två bebisar att ta hand om.

Nu var det slutgnällt för det här gången. Återkommer i ärendet.


Sjukstuga


Stackars lilla Milisen. Han klarade sig inte från förkylningen. Han har blivit en liten snorunge som nyser och hostar till ibland. Vill inte att han ska va sjuk. :(

Muffisen som jag bakade igår smakade mums! Kanske inte snyggast, men ätbara. :)



Idag har jag gjort i ordning en äppeldryck som ska stå och dra till sig i 3 dagar också. Usch, vad huslig jag är!

Vår tisdag



Dagens Milo

Vi är ensamma hemma idag. Christian tog nattåget till Stockholm igår och kommer hem ikväll.
Det är strålande väder idag! Egentligen skulle man ta en promenad, men jag är förkyld och har inte riktigt ork till det. Blir inte heller Stor & Liten idag tack vare förkylningen. Är nog inte så uppskattat att smitta ner såttingarna där. Som tur är har inte Milo blivit förkyld. Hoppas verkligen att han klarar sig från det.

Jag blev sugen på att baka igen. :) Kom på att jag har så fina muffinsformar, så det får bli hallon och blåbärsmuffins den hår gången. Mamma och Mikaela skulle titta in sen så de ska få smaka.


Blåbär och hallon på tining

En bild säger mer än tusen ord?




Örongodis


Ed Kowalczyk från Live har släppt en soloskiva. (Alive) Gillar du Live gillar du säkert denna skiva.




Den 28:e släpper Jimmy Eat World sin nya skiva. De har släppt två smakprov; "Stop" och "My best theory". Ser fram emot skivan!


Har ni några tips på bra musik?

Inget rabattblad från ICA


Varje måndag blir jag lite ivrig när posten kommen. Då kommer ICAs rabattblad fylld med massa bra saker som man bara måste köpa. I normala fall. Det kom inte förra veckan och inte idag. Förra veckan kom det visserligen ett rabatthäfte med massa kuponger, men den var ju jättetråkig. Har ICA börjat hata mig och slutat skicka sina rabattblad, eller är ni också utan?

Beroende av Tradera


Förut var jag beronde av att köpa saker på Tradera. Nu är det tvärtom. Jag är beroende av att sälja saker där. Det är hur kul som helst och ger en liten kick så fort någon lagt ett bud! Det som är så bra är att man även tjänar en liten slant. (Ibland en väldigt liten slant...) Bra att hitta en hobby som inte kostar pengar liksom. :)

Nu har Milo lärt sig att rulla från rygg till mage. Sedan tidigare kan han rulla från mage till rygg, så nu ligger han verkligen inte still längre. Han rullar fram och tillbaka. Gó grabben!


Hej! Jag kan rulla åt alla håll nu.

Igår hyrde vi ´Bounty hunter´. Jag fick välja film och jag valde den ganska mycket för att en av huvudpersonerna hette Milo. Det var väl det bästa med hela filmen. Annars var den hur seeeeg som helst. Skulle vara komedi men tror inte jag skrattade en gång ens. Men jag kanske saknar både filmsmak och humor?

Bilder på Milo


Kan inte låta bli att visa upp lite bilder på Milo nu igen. :) Christian knäppte massa fina bilder idag.


Snabbhavrekakor


Blev sugen på att baka förut så jag gjorde snabbhavrekakor. Det går verkligen supersnabbt att göra dem. I och med att det är havre i antar jag att de är nyttiga. Typ....
Här kommer receptet:

Snabbhavrekakor ca 45 st 
Ugnstemp: 175°C, även för varmluft

3½ dl havregryn
1½ dl socker
150 g smör eller margarin

Blanda havregryn och socker i en skål.
Smält matfettet och häll det hett över blandningen och rör samman.
Klicka ut smeten i småbrödsformar och ställ dem på en plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.



Blixt


Har fått hem blixten till kameran så vi testade att ta lite bilder. På Milo. Såklart. :)

  


Pappa skrämde skiten ur oss idag. Det började med att mamma ringde och sa att det inte kom vatten ur kranen på stugan. (Kranen sitter på baksidan av huset, man kopplar dit en vattenslang för att vattna blommor.) Märkligt tyckte Christian. Vi bad mamma gå in i huset och kolla så ingen slang hade gått sönder så det stod och sprutade vatten. (Christian var ju och rev på toan i helgen.) Hör av dig sen sa jag. Efter ett tag ringde pappa och sa att det var vatten på golvet i kök och hall. Jag fick blev alldeles kallsvettig och Christian fick en konstig min. Fan, bara till att riva allt som Christian slitit med hela sommaren. Massa hemska tankar hann komma. Meeeen, han skojade bara. Mamma som inte hade skruvat tillräckligt på kranen. :) Phu!

Försäkringskassan måste kolla min blogg oftare. Eftersom de inte satt in mina pengar blev jag tvungen att ringa dem. Har ringt enda sen i måndags och idag kom jag fram! På plats 308! Bara 30 min väntetid. Hur som helst, de hade gjort fel. Hade jag inte kontaktat dem hade jag inte fått pengar denna månad. Suck. Men ingen idé att bli arg. Det är ju bara männsikor som jobbar där.

Sen en note to myself: Jag måste klä på mig tidigare på dagarna. Kan inte svassa runt i min genomskinliga morgontunika hur länge som helst. Blir så pinsamt när det ringer på dörrn och man måste öppna.


Stor & liten


Milo och jag har nyss kommit hem från Stor & liten. Det var första gången vi var där, och jag tror Milo tyckte det var roligt. :) Han kollade noga på de andra barnen som kröp och sprang runt.




Katalogen från Ånge möbelaffär har kommit. Aj aj! Fanns mycket fina saker man vill ha. Blev så sugen på att göra om hallen på övervåningen, det är ju så tråkigt där nu. Vill tapetsera om och köpa dit nya möbler. Men det får helt enkelt bli ett senare (stort) projekt. Men kan hända att vi råkar köpa lite saker till vardagsrummet. :)

Nickis kan inte leka kurragömma längre


Stackars lilla Nickis är bekymrad. Under den här busken brukade hon gömma sig innan Christian gick lös med häcksaxen. Kan väl säga att det inte går lika bra att gömma sig där längre.
 

Milo testar pulkan


Milo sa att han ville testa pulkan, så han fick det. :) Men det var dåligt med glid.



RSS 2.0