Valborgsmässoafton




Det här har vi roat oss med idag. Det vill säga kapat ner träd vid stugan. Det var roligare än vad jag trodde. :)
Tack för hjälpen pappa och Micka! :)

Är helt slut i kroppen. Är inte van kroppsligt arbete så det blir soffläge och Alcatraz ikväll. Ingen majbrasa trots att den bara är några hundra meter bort. Hoppas ni haft en bra dag och får en bra kväll.


Pippa


Måtte denna dag ta slut snart! Känner mig less och grinig!

Här har ni iaf en kille som är nöjd. Han är i stugan med Christian och får åka "pippare".




Just nu:



Ser på Alfons Åberg och äter flingor och fil med händerna


Vill bara säga hej!


Så HEEEEJ! :)




Helg


Sådärja, då var denna helg snart slut. Den började med fulväder och avslutdes med finväder.

Idag var vi till stugan och fixade och donade lite. Och grillade korv. :)



Hoppas ni får en bra kommande vecka!


Chaniakusten


Amen. titta vad jag hittat! Avra Imperial Beach Resort & Spa, Kolimbari, Chania
Det ser helt fantastiskt underbart ut. Det är vid Chaniakusten. Tänk att kunna simma ut i poolen direkt från sitt rum. Ja just ja, det är ju inte direkt barnvänligt! Men ändå!!!

När åker vi, och Christian, ska du med?


Ledighetsväder


Bara för att jag är ledig till och med torsdag är det tråkväder. Ska vi slå vad om att det blir strålande sol på torsdag bara för att jag jobbar då. Nu hade jag hoppats på härligt vårväder. I stället är det snö som öser ner till blask. Usch, så tråkigt! Jag behöver sol som ger mig energi.

Så här såg det ut tidigare idag när jag och Milo trotsade vädret.




Härligt vårväder! Perfekt för en tur med cykeln!

Björn och Tina, jag blev så sugen på att åka utomlands så jag bokade oss en vecka på Sunwing Resort & Spa Kallithea på Rhodos i slutet av september. Flyget går från Midlanda vid 10-tiden, ni kan väl se till att vara i tid. ;)





Byter gärna slasket mot detta

Vi funderar på om vi ska följa med Christians mamma och pappa (Björn och Tina) när de reser utomlands i höst. Personligen är jag lite sugen på det. Det är skönt att ha något att se fram emot, speciellt när sommarsemestern är slut. Men, lika mycket som jag vill det, så tvekar jag inför att resa med en då 2,5 åring. Hur kommer flygresan gå? Får han ont i öronen? Kommer han sitta still? Hur många tänder kommer han slå ut när han ramlar på stengolvet? Hur många gånger kommer han drunkna? Kan man lättsamt ta sig fram med vagn? Osv... Ni som har erfarenhet av att resa med barn i liknande ålder, snälla, lämna en kommentar om hur det var. Var inte blyga nu.... Man får vara anonym.


Vad blir det för mat?


Vad har ni för middagsplaner i veckan? Jag tänkte dela med mig av veckans matsedel, så får ni gärna lämna en kommentar med vad ni har planerat. Jag behöver verkligen ny ideér då det känns som att vi äter samma och samma hela tiden. Hoppas detta kan inspirera någon! :)

Måndag: kycklingpaj med keso (nytt recept, återkommer med recept om det är gott)
Tisdag: makaroner och köttfärssås
Onsdag: kycklingsallad och bröd
Torsdag: pannkaka med sylt, bär och frukt
Fredag: grillspett i ugn
Lördag: samma som fredag
Söndag: gryta (en enklarare variant av boeuf bourguignon)

Ibland gör jag extra mycket middag så det räcker till dagen efter. Perfekt när jag vet att vi kommer hem sent på eftermiddan med kurrande magar. Så tråkigt att vara hungrig och laga mat samtidigt, då börjar iaf jag småäta medan jag kockar.


Hjälpa till




Känns bra att Milo blir äldre och kan hjälpa till lite mer. Just nu har han som projekt att sätta upp plank på en vägg i stugan.  Det blir bra. Snart ska han lära sig lägga golv.


Lördag på en onsdag


Idag är det alltså onsdag. Eller är det lill-lördag? Förvirringen fortsätter...












Som lördag på en söndag på en måndag


Inte bara jag som har svårt att hålla reda på dagarna nu antar jag.

Har ni haft en bra påsk? Jag har ätit massa godsaker så det räcker och blir över för flera veckor fram över. Tur att det bara är påsk en gång om året.

Milo är mycket piggare idag tack och lov.


Tanken var att ni skulle få ett nytt kort, men batteriet i kameran tog slut vid överföringen.


P.s. Ni som försöker få tag i oss på hemtelefonen kan ringa hur många som helst. Batteriet har tagit slut så vi hör inte när det ringer.


På´t igen


Jajamen! Då var det dax igen. Milo har feber, hosta och snor i överflöd. Hostan höll han (och Christian) vaken större delen av natten så i förmiddags var han (de) inte på sitt bästa humör. Tur att det ordnade upp sig när jag kom hem från jobbet. :)

Har ni en bra långfredag? Äter ni något gott? Kanske grillar? Vi har ätit tacos - typisk påskmat.
Påskpyntet lyser med sin frånvaro. Det ligger uppe på vinden och får nog ligga kvar där, det är ju ändå över snart. Har tänkt hur länge som helst att plocka ris och sätta i fjädrar men det blev aldrig av.

 

 


Påskgubbe


Titta vilken söt liten påskgubbe. Idag är det påskdisco på dagis. :)
Själv är jag redo för att jobba igen. :)






Snopet


Nähä. Det blev inte "jobba häcken av sig vecka". Det blir till att vara hemma och vara sjuk i början av veckan. Jag vill inte det! Magen vänder sig ut och in, kläderna gör ont och kroppen värker! Aj aj aj! (Nån som släppte tummarna lite för tidigt?) Dessutom blir man inte rik på karensdagar. Nä, det här va bra onödigt. Hoppas hoppas att Milo inte drabbas.

Nåt annat som är onödigt är den 2 dm snö som kommit. Så himla dumt! Fyller ju inte alls nån funktion. Nu vill vi ju ha sopade gator och strålande sol. Nåja, är det april så är det.


Hipp hipp hurra!


Igår var det kalas igen! Den här gången var det den här stiliga karln som fyllt år. Fast nu är han lite äldre än på kortet ;)


Pappsen i sina yngre dar

Mamma hade bakat makalöst goda kakor! - Mamma, jag måste få receptet på päronkakan och chokladkakan något framöver.

Förvänta er inte många inlägg i veckan som kommer. Jag kommer nämligen jobba häcken av mig. Mest kväll, vilket innebär att jag kommer träffa Milo några timmar på förmiddan innan han ska på dagis. Christian träffar jag efter kl 22.


RSS 2.0