Det roligaste Milo vet!








Milo skulle kunna åka pulka i timmar!


Snöbollar




Nä, fortfarande ingen snö ute, så då får man ta saken i egna händer och baka egna snöbollar. Ni får receptet så ni kan göra egna, för detta är väl det närmste man kommer snö de närmaste dagarna.

Jag har alltid sagt att det är "förbjudet" att ta fram julstjärnor och stakar innan 1:a advent, men jag ser ju överallt hur det  lyser i fönstren hos folk, så jag har också fallit för grupptrycket och bytt gardiner och tagit fram sjärnor och stakar idag. Men granen tänder vi tidigast på söndag. (Okej då, kanske på lördagkväll, men det är tidigast!) Kan ni tänka er att det är julskyltning i övermorgon! Och jag ska gå på den! Jippi! Förra året kunde jag inte gå, och det var nära att det inte blev av i år heller då jag ska jobba, men har turligt nog fått byta pass.

Snöbollar ca. 30 st

200 gram rumsvarmt smör eller margarin
3 dl florsocker
5 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl marsanpulver (kallrörd)
2-4 msk kallt vatten
250 gram vit choklad
kokos

Rör samman matfett och florsocker. Tillsätt havregrynen, marsanpulvret och det kalla vattnet.
Rulla till bollar och ställ dem i fysen så den hårdnar.
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa bollarna i chokladen och rulla sen i kokosen.
Förvara dem svalt. De funkar bra att frysa.


Rocky road


Micka hade rätt! Det var Rocky road som jag bakade. Tyvärr får ni ingen bild på slutresultatet då bitarna blev så fula. Precis som förra året. :)


Min lilla assistent


Kan ni lista ut vad jag ska baka? :)





Julbord - check!




Det gick över förväntan. Milo var hanterbar.

Ikväll smäller det!


JUUULBOOOORD!

Förstår ni, nu är det nära! Ikväll julbord, nästa helg julskyltning. Snart är det jul.
Har inte bakat nå julgodis eller kakor än, och förstår inte riktigt när jag ska hinna med det. :/ Jag får tänka på hur gott det är istället, det är dessutom mycket nyttigare så.

Ska bli spännande med Milo på julbordet ikväll. Att sitta still är inte hans grej. Inte alls.


Ser fortfarande helt förstörd ut i ansiktet. Hoppas att det läkar fint och inte lämnar några ärr.


Gjort illa sig - men lika glad för det!




Duktiga duktiga gubben! Som ni ser har han ramlat och slagit sig rejält (på dagis), men vad gör det! Är lika glad ändå. Kan tänka mig att det gjorde riktigt ont! Själv hade man väl grinat bra mycket och gnällt några timmar, men inte Milo. Han grinar inte i onödan inte. Näsblod hade han fått också. :( Gör så ont i hjärtat när han gör illa sig, önska att man var med och fick trösta.


På granjakt



Milo hittade en julgran som han tyckre var fin. Jag ska ta mig en titt på den nån dag och se om den klarar mina julgrans krav. :)


Underbara väder!


Vilket härligt väder det varit idag! Några minusgrader, sol och glimmrande frost. Så här får det gärna vara ett tag framöver. Snön får gärna vänta ett tag om nån frågar mig.

Igår var jag och Milo lediga. Vi var hemma och stökade på. Dagen gick alldeles för fort. Önskar att vi hade fler lediga dagar tillsammans. Ikväll är det soffhäng med massa godis som gäller. Ska ladda inför en jobbhelg.






Christian tyckte...


...att jag skulle visa upp "pärlan" som vi köpte i början av veckan. Ni ser ju vad fint hon glänser. Nästan så hon får stå i garaget resten av hösten/vintern så hon inte blir skitig. I bakgrunden ser ni sedanen som helt plötsligt känns gammal och tråkig. 




Tandis




Idag har jag och Milo besökt tandläkaren eftersom vi igår upptäckte att det saknas en bit i höger framtand. Jag hade räknat med massa grin och ovilja att visa tänderna, men det var inga problem alls! Han tyckte det var kul hos tandis, det fanns ju en dator där! Man gjorde iaf inget med tanden. Den vassa kanten kommer slipas till med tiden, och det kommer troligen inte påverka kommande tänder. (Ja, jag ska anmäla till försäkringsbolaget. ;))

 

RSS 2.0