För din skull Emma ;)


Är för slö för att skriva något idag så det får bli en bild på Milo i stället. :)


Lyllos oss som har en skrattmaskin :)





Promenix


Mille, jag och BabyBjörn har nyss varit på en promenad i den friska luften. Känns att det är höst på gång. Och det syns på blommorna som jag inte orkat stöka undan. Måste ta tag i det nån dag, är sugen på att köpa höstblommor nu.


Hur söt är han inte i mössa då? Tror att han alltid ska få ha den på sig.

Äppelmos


Sådär ja, nu är vi rik på äppelmos igen. Det blev närmare 30 liter! Ingen fara, allt är inte vårt. Men det räcker nog ett tag framöver. :) Känns så bra att äta saker man gjort själv som t ex äppelmos, sylt, bröd, saft o s v. Tänkte göra äppeldricka nån dag framöver.


Rykande färsk äppelmos


Det är inte alla som har en rondell på gården. Status!



God morgon!


God morgon på er! Ni ligger väl inte och sover? Här har vi varit vaken sen 06.45, man vill ju inte missa något av dagen. (Tycker Milo.) Idag står det "Äppelmos på Näset" i almanackan så vi ska snart dit och massproducera mos.





Christian gästbloggar


Jag fått äran att göra ett inlägg i Annas blogg. :)


Idag har jag/vi varit i Gissjö och rivit i duschen för att försöka få en bild av hur mycket jobb det är kvar där. Hittade en härlig fuktskada under golvet i hörnet i duschen som gjorde att jag gick ut och klippte gräset istället. Efter lite klippande och några mackor tog jag nya tag och konstaterade att det inte var så farligt som det först såg ut. Det som förbryllar mig är hur vattnet kommit dit då jag inte ser att det har runnit någonstans. Troligen har det varit ett hål i plastmattan i hörnet...





Så här ser det ut nu, inte så mysigt men så gott som torrt. Får se hur jag löser det.


Den här rosen ser trevligare ut...

:)
/C


Idag har...



...Mikaela varit här en sväng...


...även mor & far var med. Fars knä syns längst till höger.


Åt en ruskigt god middag. Fläskfilé i ugn med klyftpotatis. Lättlagad var det också. Tummen upp!


Jag har slagit in paket. Imorn ska vi fira Christians farfar som fyllt år.


Och nu snaskar jag godis.

Jo just det, om ni på Försäkringskassan läser jag det här vill jag gärna att ni sätter in min föräldrapenning som skulle ha kommit idag. Tack på förhand!

Myskväll?


Ikväll ska jag ha torsdagsmys; tidning, kataloger och tända ljus. Har borstat tänderna så jag inte ska äta nån muffins. (Äter jag muffins nu måste jag borsta tänderna igen, och det orkar jag ju inte. ;)) Undar bara hur länge man får mysa innan man får kuta upp till Milo. Han har fått för sig att han ska rulla från mage till rygg i sömnen och när han gör det vaknar han och börjar nästan grina på en gång. De senaste två nätterna har verkligen inte varit någon höjdare.


Mys

Christian klagar på att han har ont i hela kroppen och han hittar ständigt nya sår. Hehe, verkade gå hårt till på Boda Borg. Undrar hur ont han har imorn? :)

För alla baksugna kommer här receptet på chokladmuffinsen som jag skrev om nedan.

Chokladmuffins ca 15 st
Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C

100 g margarin eller smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Börja med att ställa ut formarna på en plåt.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienderna. Blanda till sist i matfettet.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än tre fjärdedelar.
Grädda mitt i ugnen ca. 10 min.
Ät och njuuut.

Chokladmuffins


Christian är på Boda Borg och leker så jag och Mille pysslar här hemma. Vi har fått en hel del gjort faktiskt. Har till och med bakat chokladmuffins. Det är väldigt enkla att göra och är sååå goda. Smakar som kladdkaka. :) Var väl kanske inte det smartaste att baka när jag ska försöka hålla mig borta från gosaker. Får bjuda hem nån på fika så jag slipper äta alla själv. Och Christian ställer nog upp och smakar några. :)


Mums mums mums

Promenad


Har nyss kommit hem efter nästan en timmes promenad. Var så skönt att få frisk luft och röra lite på sig. Jag tyckte Milo skulle passa på att sova en sväng. Han tyckte det räckte med fem minuter. Tror han är för glad för att sova idag. Han ler hela tiden. :)


Purétime


Vädret har varit riktigt tråkigt även idag, så vi har bara varit inne och pyst runt. Jag gjorde lite puré av sötpotatis till Milo, då vi tänkte ta upp smakportionerna igen efter ett litet uppehåll.

  

 



Se så fint vi har fått på buffén

Du får själv bestämma rubrik


Idag har det varit regnrusk hela dagen så vi har hållt oss inne och klappat Nickis. Eller, vi var förresten en sväng till jobbet. Jag tycker om att vara på jobbet -  så länge jag slipper jobba. Tyvärr så börjar verkligheten på måndag för Christian då han börjar jobba efter 10 veckors ledighet. Har varit så skönt att ha han hemma, det är så mycket lättare när man är två. Är man ensam kan man inte ropa på den andra att "hämta kräkshandduken - snabbt snabbt!" eller fråga "tar du nattningen?". Men lite tur har han, för från 1 september ska han vara i Stockholm en dag i veckan och jobba hemma resterande dagar. Detta till 22 oktober, men det har alltid en förmåga att bli längre. Blir inte förvånad om det blir till mars nästa år. :)



Igår framkallade vi lite kort på Eklids, så ikväll tänkte jag pyssla med att sätta in dem i Milos böcker och i "månadstavlan". Det är en jättefiffig present som vi fick av Nette & Björn, man sätter in ett kort varje månad i ett år. Shit, jag ska ju snart sätta in det femte kortet, det betyder att Mille har hunnit bli fem månader. Huh!




Christian överraskade med en superfin blombukett idag. Blev så glad! Han sa att det inte var för någon speciell anledning, men det är kanske incidenten med osthyveln som grämer honom? ;) Har förresten hört mig för angående det där och är rädd för att det ligger i släkten och kan bli värre. Har hört att det kan lämnas framme både glas, smörkniv och osthyvel samtidigt. Hua, hemska tanke!




Tack älskling!

Söndag - nu igen?!


Hur många söndagar finns det på en vecka egentligen? Känns som det var söndag i förrgår. Hur som haver, idag var vi i stugan igen. Gick bättre den här gången då strömmen var på och vi (läs: Christian) inte hade glömt hälften av sakerna som skulle med. (Glömde bara en sak idag.) Vi (läs: Christian) satte upp gardin i det lilla fönstret i köket och det blev tipp topp! Vi (läs: Christian) satte även upp sista skåpluckan och fixade belysning över diskbänken. Så nu är kök och hall klar. Bara resten kvar nu. :)


Lill-buppen


Favoritsysselsättningen nu för tiden -  blåsa


Gardinen och lilla skåpluckan på plats


Framför huset har vi planterat en orange rosenbuske


Försöker locka Milo att rulla till mage. Det är sååå nära.

Christian och osthyveln


Christian har ett återkommande problem när det gäller osthyveln. Han tar aldrig undan den efter användning. Han plockar undan allt annat, utom osthyveln. Varför? Det undrar jag med. Är det slöhet? Glömmer han bort den? Tycker han det är äckligt med använda osthyvlar? Eller har det något med uppväxten att göra? Hur som helst, DET HÄR ÄR SISTA GÅNGEN JAG TAR UNDAN DEN EFTER DIG! Puss


.
Den förbannade jäkla osthyveln

Myskväll


Igår kväll var det en liten "get togheter" i Elins nya lägenhet med trevligt umgänge och gott att snaska på. Tyvärr glömde jag kameran så jag kan inte bjuda på några bilder på snyggingarna som var där, ni får hålla tillgodo med en dålig bild knäppt med mobilen istället.
Tack för myset, Elin! Lägenheten var jättefin. Kommer snart och hälsar på igen. :)


Pepsi i vinglas (jodå, fint ska det va...) och godisskålen på en armslängdavstånd

Inatt har samtliga i familjen sovit crap! Milo har betett som som en liten bebis och vaknat fler gånger än normalt. Vet inte vad det är med stackarn, men de senaste dagarna har han inte varit sig själv. Det har varit gnäll och kink. Det jobbiga är att man inte vet vad det är. Är det biverkning efter vaccinations sprutorna i tisdags? Är det tänder på g? Har han ont i magen? Är det något annat? Säkerligen inte lätt för han att veta heller.... Som tur är verkar han gladare idag, men han är inte den där pratiga och spralliga Milisen.

Som ni nog märkt har det blivit mycket Milo i bloggen, men det är så det är, det är väldigt mycket Milo i mitt liv just nu. :)

Tiger


Milo har fått en present av Emma och Micke. Tiger tossor. Så schnygga!
 

Inte som planerat


Tidigare idag åkte vi till Gissjö en sväng. Det blev en kortare sväng än vad vi tänkt oss. När vi kom dit vid kl 11 kom vi på att det var ju ett planerat strömavbrott till kl 14. Suck! Det innebar ju att vi inte kunde värma Milos ersättning, och han HATAR att äta den rumstempurerad. Så det var i princip bara att packa ihop och åka hemåt igen. Det är lite knöligt det här med ersättning. Inte alltid så lätt att hitta ställen att värma det på. När man är i Sundsvall är IKEA guld värd som har micro på resaurangen.

 
Milo kör på brunt idag

Sundsvall avklarat


Phu! Jag är helt slut i kroppen. Jag och Mikaela har gjort Sundsvall i dag, och jag tycker nog att vi pinnade på rätt bra mellan affärerna. Fick med mig lite kläder hem vilket var väldigt behövligt. Självklart slank det ner lite saker till Milo också. Milisen och Christian har varit hemma själva större delen av dagen, och det hade gått jättebra! (Trodde inget annat heller :)) Men jag har aldrig varit ifrån Milo så här länge, och det var så mysigt att få ta och pussa på han när jag kom hem. Åh, hans lena lena hud. Och hans doft. Och hans leende. Åh, för hela han!

Milo har förresten blivit så duktig på att sträcka och ta efter saker. Oftast lyckas han, men det krävs stor koncentration. Han har även kommit på att man kan blåsa med munnen. Man kniper med munnen, spänner hela kroppen och tar i så man blir röd. Haha, han ser så söt ut när han gör´t.
I går när vi var på BVC för de dumma sprutorna vägde han 6690 gram och var 61.2 lång. En rund liten kille. Det syns på volangerna under hakan. :)


Milisen på midsommar

Stackars lilla hjärtat


I dag har det varit synd om Milisen. Han har varit lite kinkig och ledsen tack vare dom dumma sprutorna. Och han har varit så tröööött. På kvällskvisten blev det bättre och vår glada Milo hade kommit tillbaka.


Myspys

I morn ska jag och Mikaela till Sundsvall för shopping, så Christian och Milo ska vara hemma och busa själva. :)

Sprutdag


I dag har Milo fått två vaccinationssprutor. Lilla gubben var så duktig. Han grinade såklart, men det gick snabbt över.

När man varit så duktig får man paket. :)

 
Som ni ser matchar far och son varandra även i dag


Far och son


Emma påstår ofta att vi machar varandras kläder. Förstår inte vart hon fått det i från?


Så var det söndag igen

Veckorna går så otroligt fort. Nu är det söndag igen. Som tur är slipper jag söndagsångesten som man kunde ha om man skulle jobba på måndan.

I lördags var vi på Näset hos Christians mamma och pappa och åt middag. Eller ja, det var inte bara vi, vi var ett helt gäng som hade samlats för en "hejdå på ett litet tag" middag, då Emma snart ska börja studera i Stockholm. Som vanligt var maten underbar, och efterrätten likaså. Jag blir lite lycklig när jag tänker på efterrätten som bestod av banan, kiwi och jordgubbar i ugn tillsammans med farinsocker, ingefära, kokos och vit choklad. Tänk er detta med vaniljglass så har ni ren och skär lycka!

I dag, söndag, var vi i Gissjö. Jag och Milo var mest hos min mamma och pappa medan Christian fixade och donade i stugan. Jag var duktig och sydde klart draperiet som vi sedan satte upp i stugan. Här kommer en liten bildkavalkad.


Usch, vad jag är huslig av mig


Bebis- och mostermys



Mamma fick för sig att hon skulle måla tänderna svarta
Vi skrattade så tårarna rann


Markisen är på plats


Draperiet på plats. Tycker det blev så lantligt och fint


Nya gardiner. Tycker dom passar superbra!


Tycker rabatten har tagit sig bra och är så fin. Är dock svårt att visa med bilderna.

Milo hjälper Christian att dammsuga



God morgon!



Jag och min bästis Paul


Idag kom paket från Bellbox med mitt Paul Mitchell schampoo. Det är den enda schampoo/balsam/hårspray jag använder. Nackdelen är att det är så dyrt, men köper man på nätet sparar man några kronor. Nu när jag beställde så beställde jag 500 ml schampoo, men fick en flaska på 300 ml. Mailade och berättade detta, och de skickde en till flaska på 300 ml idag. Så vips fick jag totalt 600 ml. Tack, sa jag.
Jag älskar att göra såna här "affärer". För ett tag sen innehöll ett blöjpaket endast vita blöjor, så jag mailade bjöjföretaget och påpekade detta. Idag fick jag svar att de skulle skicka rabattkuponger som kompensation. I love it! Jag ska börja klaga hos fler, då får man kanske fler rabattkuponger. Man behöver ju inte vara otrevlig bara för att man påpekar/klagar på något. Det har jag lärt mig från jobbet. :)




Jag bjuder på några stora bilder på Milo. :)



Dagen i Sundsvall


Idag har vi avverkat Sundsvall. Då solstrålen vaknade 06.20 med glädjetjut kom vi i väg tidigt, och passade på att inta frukost på IKEA. Milo uppförde sig exemplariskt hela dagen! Han har varit så glad och charmat folk. Tror verkligen att han gillar att vara i Sundsvall, det finns ju så mycket spännande att titta på. Han gillar även att shoppa! Han hittade fina kläder och leksaker som han inte kunde lämna kvar i affärerna. Jag och Christian hittade bl a fin fina gardiner till stugan och lite annat smått och gott.


Leksaker och annat fint som ska vara på Milos rum


Han verkar gilla randigt


Jag och Christian har varit tillsammans i 8 år idag och firar med nötpaj 

Stuga, BB och Sundsvall


Idag har vi spenderat mesta dels av dagen i Gissjö. Christian har målat ytterdörren och ett fönster. Milo och jag har mest promenerat och slappat. En bra födelning tycker vi. Vi fick även finbesök av bästaste Mikaela. :)

Tycker vi har fått det så fint i stugan, och allt tack vare Christian som tapetserat, bytt luckor, satt in lådor, rivit skåp, satt dit bänkskivor, lagt golv, lagt golvlister, målat en himlans massa, satt upp hyllor, satt dit diskho med kran, satt dit ny fläkt, satt in ny micro med mera. Det som fattas nu är fina gardiner och ett skynke.


 
 

Ikväll är det mitt favoritprogram på tv: "Livet på BB". :) Det är en dokumentärserie inspelad på en förlossning i England. Älskar att se och läsa om förlossningar. Det är skitjobbigt att föda barn, men samtidigt en sån fantastisk upplevelse, och så värt det när man får belöningen. Jag kan lätt göra om det 100 gånger.

  

När jag ser program från England funderar jag alltid på om engelsmän har fler tänder än oss svenskar? Det ser ut som de inte får plats i munnen och sitter huller om buller.

Imorgon är det en sväng till Sundsvall som gäller för familjen Wieslander/Wikander. Ska bl a på IKEA och byta en hylla vi köpte sist. Det blev fel färg. Vi skulle ha en vit och fick med oss en brun hem. Hyllan ska vara på Milos rum. Hade tänkt göra klart hans rum när vi ordnat hyllan, för idag står nästan allt på golvet.  

4 timmar and still going strong


Jag känner mig lika tråkig som vädret idag. Känns som att detta är en försmak av hösten som snart kommer och knackar på. Men innanden gör det ska jag njuta det sista av sommaren, men jag behöver soooool då!

Milo har varit vaken över fyra timmar nu. Vet inte om det nånsin hänt, och har det det så var det väldigt länge sen. Som tur är så är han på ett strålande humör. Han brukar sova en sväng vid 17-tiden men hade inte lust med det idag, så nu får han hålla ut till 19-19.30 då han ska sova för natten. Hm, kan bli intressant det här. Och för er som hela dagen gått och funderat på om han sov hela natten på rygg som jag skrev om igår, så kan jag berätta att han spenderade natten på mage. Tror vi får öva på ryggsovandet på dagtid tills vidare.

 


Regn och rusk


Det är fortsatt ruskväder ute, men vad gör det när man har en sån här solstråle.

Solstråle

Badpojken har gått och lagt sig


Badpojke

Nu har Milo badat och sover sött i sin säng, PÅ RYGG! Han som vägrat det innan, och bara kunnat sova på magen. Jag hoppas verkligen att han kan sova på rygg nu, det har inte känts helt bra med att han sover på magen...

Själv tänkte jag passa på att lägga ut några annonser på Tradera och förhoppningsvis få in några kronor.
Sist jag handlade på Tradera skickade säljaren paketet med Schenker som tog fem vardagar på sig att leverera paketet från Örebro till Ånge. Jag nämnde detta för säljaren och sa att det var lite frustrerande då jag hade behövt prylen ganska omgående, och hade hon skickat med Posten hade det kommit fram mycket snabbare. Säljaren förstod verkligen problemet och fick nog lite dåligt samvete, för nu ska jag få välja hudprodukter från hennes hemsida till ett värde av 600 kr helt gratis. Tack, sa jag! :) Hon säljer bl a hudkrämer och tvålar. Riktigt snällt gjort och klart uppskattat!


Idag regnar det...


...så vi är inne och läser böckerna om lille Wille i stället.

 


Putsa fönster - Check!


Sådärja! Då var fönstret putsat. Det blev inte helt klockers, men det kunde inte bli värre än innan då man knappt såg ut.


Jag gör ett försök...

Ja, jag tänkte göra ett försök att blogga. Tyckte det kunde vara kul att skriva om mina tankar och min vardag med Milo. Ett enkelt sätt att senare kunna titta tillbaka i tiden samt att släkt och vänner också kan följa med i hans framsteg och utveckling. Men jag kan inte lova att jag skriver ofta. Ibland skriver jag kanske mycket, och ibland blir det säkert glest mellan inläggen. Jag lever inget hektiskt eller intressant liv, men kanske roar det någon. :)

För tillfället sover Milo ute på altanen. Han är inte på sitt strålande humör idag, så jag hoppas det blir bättre när han vaknar.

Då det inte är något vidare väder idag passar jag på att tvätta. Har en stor hög med sängkläder/handdukar/badlakan som behöver åtgärdas. Tänke även putsa fönstret på Milos rum. Egentligen borde samtliga fönster i huset putsas, men jag vägrar! Jag blir så arg när jag putsar, det blir ju alltid ränder eller märken kvar. Oavsett hur jag gör. Jag har testat med fönsterputs, såpa, diskmedel, microduk, tidningspapper, svamp och fönsterskrapa, men jag får inte till det. Någon som har bra husmors tips?




Busungen!
Busungen


RSS 2.0