Hej då 2010. Hej 2011!


Så har sista dagen på 2010 kommit. Det är bara timmar kvar. Nyårsafton skulle kunna vara årets längta dag. Har alltid tyckt att den är lite tråkig, det enda jag gör är att gå runt och vänta tills man får börja äta. Och när man väl ätit ser man bara massa strunt på tv:n. De senaste åren har jag somnat på soffan och vaknat strax innan 12-slaget. I år är inget undantag. Kommer troligtvis gå och lägga mig ganska tidigt och hoppas att Milo stängt av hörseln så han inte vaknar av alla raketer och smällare.

Ska ni äta något gott ikväll? Vi kör temat "enkelt och gott" i år. Vi hoppar över förrätten, varmrätten består av rostbiff och potatisgratäng, sallad och vitlöksbröd. Efterrätt blir kladdkaka med vaniljglass och varma hallon. Enkelt! Och gott!

Vilket år 2010 har varit. För min del har det verkligen bestått av blandade känslor; rädsla, lycka, oro och glädje. Ska jag sammanfatta det kort så är jag, nej vi, jag och Christian, så oerhört stolt och lycklig över att ha fått Milo. Den största lycka man kan få! Sen är jag oerhört glad att alla runtomkring oss är med oss. I början av året tappade jag andan och fick mig verkligen en tankeställare över det viktiga i livet.

Undrar vad 2011 har att bjuda på? Tror det kommer börja riktigt bra i alla fall! Jag kan när som helst bli faster (visst låter det gammalt?) och pappa ska äntligen in på operation av höften. Det ska bli så kul att följa Milos utveckling och fira hans första födelsedag! Vad mer året har att bjuda på visar sig. Hur som haver hoppas jag det blir ett bra 2011.


                                                         Jag önskar er alla ett Gott Nytt År!




God Jul Anna och Christian


Önskar, Anna och Christian. Ni får en sån här:



Detta blir vår julklapp till varann i år. Man kan väl aldrig få för många datorer?


Vi har kommit på den briljanta idén att åka till Sundsvall (Birsta) imorn. Kommer väl inte va nå folk där va? Alla jobbar eller sitter hemma och pillar på sina julklappar? Lät som det hade varit kaosliknande där i måndags. Hoppas hoppas att det lugnat ner sig. Nån som kan ge en aktuell statusrapport?


Busministern 9 månader


Idag blir Milo 9 månader. Och han har lärt sig säga mamma! :) Men han säger det bara när han är ledsen eller gnällig. Hur ska det tolkas?






















Juldagen 2010


Hoppas att ni alla haft en mysig julafton. Våran var alldeles förträfflig. Den innehöll allt en julafton ska göra, det vill säga: släkt, massa mat och julklappar. Vi måste ha varit snälla för vi fick så mycket julklappar. Och vilka bra julklappar det var. :)



Öppnar paket hos min familj i Gissjö.  "-Hmm, vilket paket ska jag ta nu?"



Undersöker paketen hos Christians familj på Näset. "-Det här paketet vill jag ha!"



"-Hmmpprrrtfff."



Några utav alla julklappar vi fått. Lite svårt att se vad allt är. Bli inte ledsen om inte julklappen från er är med, men allt fick inte plats.

Nu har jag och (katten) Nickis en myskväll för oss själva. Lilleman sover och storeman är med några kompisar. Har tänt massa ljus och myser i soffan under täcket. Åh, vad jag har det bra.

Hoppas ni får en fortsatt bra jul!


Dan före julafton


Paketen är inslagna, skinkan klar och kläderna strykna. Nu är jag redo för morgondagen. :)

Jag önskar er alla en riktig God Jul! Hoppas ni får en underbar julafton!


Vår söta lilla tomtenisse















Hej tomten!


Förstår att jag är lite sent ute, men jag vill ändra i min önskelista: STRYK ALLT!
Istället behöver och önskar jag mig sömn. Hoppas det går att ordna. Tack på förhand.

Hälsningar Anna


Christian är ett pucko!


Stackars Christian som får stå ut med mycket. Som i natt när jag i sömnen buffar på han och kallar honom pucko! Drömde att jag ställde en fråga till han och han var så seg på att svara så jag blev väl lite irriterad. :) Men egentligen är du inget pucko, Christian. :)




Gran & klappar


Kan meddela er att både gran och julklappar är intakt. :) (Än så länge...) Milo har varit fram och smekte granen lite och pillat lite på en rosett på ett paket, mer har han inte brytt sig. Nickis har inte brytt sig över huvudtaget mer än att hon luktade nyfiket på granen precis när vi hade tagit in den.

Tre dagar kvar till julafton! Jag måste försöka bli klar med inslagning av julklapparna ikväll. Jag som hade planerat att vara klar med det för länge sen. Miss i planeringen där... Årets julklappar består av mycket kärlek och enorma mängder tejp! Har köpt jättefint inslagningspapper, men tejpen vill inte fastna på det. Det enda som fäster någorlunda är sån där jättebred tejp. :/ Hur ligger ni till, är ni klara?







Nu är det jul här i vårt hus









Nu börjar det likna lite jul här hemma. Vi tog in granen och klädde den idag. Blev så mysigt! Vi har den i vardagsrummet, förhoppningsvis får den vara i fred från djur och bebisar.


Överraskning!


Var nog en till överraskning i julklappen Milo fick med sig från Stor & liten - magsjuka! Fy fan villken dålig timing, en vecka innan julafton! Hittills är det bara jag som åkt dit, men räknar med att de andra två inte kommer undan. Magsjuka står väldigt högt upp på min "saker jag hatar-lista", jag blir som en femåring när det händer, och önskar att mamma kunde vara här och ta hand om mig. Ja, och mamma som fyller år idag, nu kan vi ju inte åka och gratta henne. :( Men hemska hemska tanke, tänk om vi är sjuk över julafton så vi måste ställa in våra planer - då grinar jag ihjäl mig! Det får bara inte hände!


Julavslutning på Stor & Liten


Ja, idag har vi som sagt varit på Stor & Litens julavslutning. De bjöd på tomtegröt och go fika, barnen fick varsin julkapp. Milo var nog mer intresserad av kartongen än vad som var i, så får han kartonger i julklapp blir han nöjd. :)








Själv har jag fått en obehaglig yrsel. Började i natt, då var det som värst. Det snurrade så jag mådde illa. Har druckit mycket vatten idag ifall det skulle bero på vätskebrist. Hoppas det går över snart, inge roligt att ha så här. Det går bra om jag ligger ner eller sitter stilla, men det har jag inte riktigt tid med....


BVC besök


-15 på förmiddan. Nästan varmt! Jag packade ner Milo och styrde vagnen till BVC för månadens vägning och mätning. Denna gång stannade vågen på 9 320 gram och mätstickan visade 69.5 cm. Det är 500 gram mer och 2.3 cm längre än för fyra veckor sedan. Bra jobbat lilla älskling! ♥

Bilder på den nyaste minen:








För roligt för att låta bli...





Klagan


Jag måste få klaga lite på kylan som alla andra. Det är faktiskt inte roligt när det är så här kallt så pass länge. Man vill inte vara ute och det blir inga promenader. Håller på att förfrysa bara medans man kutar för att hämta posten. Inne är det inte heller nån vidare värme. Skulle vara skönt å göra upp en brasa. Problemet är bara att vi inte har nån spis. Får köra med värmeljus och varm glögg för att hålla värmen ist. :)



Nickis är glad att jag lämnat snörena framme...


...och Milo är som vanligt söt.


Trevlig Lucia!





Säger man "glad Lucia"? "Trevlig Lucia"? "Happy Lucia"? Hm, hoppas ni har en bra Luciadag helt enkelt. :) Tycker inte alls att det känns som Lucia idag, det brukar ju ändå kännas på nåt speciellt sätt. Får nog kolla på SVTs repris ikväll för att få till den rätta stämningen. 


Förresten så kommer det ju va massor av julprogram på tv i år! Från och med idag till torsdags sänds "Leilas home delivery" julspecial, imorn har "Äntligen hemma" julspecial och den 20 och 21:a december har Ernst sitt julprogram. Sen har Jamie Oliver julavsnitt liksom det svensk/finska programmet "Stromsö". Och på det går "Leila bakar" jul i repris. Phu! Jag kommer ha fullt upp.

 


Sovning & mat


Gud höre bön! Tack och lov så sov Milo mycket bättre i natt än vad han gjort nätterna innan då han varit vaken mellan ca. 23-02.30. Han har haft jättesvårt att komma till ro och bökat runt, ställt sig upp, viftat med armarna och snurrat runt som en visp. Har alltså inte blivit så mycket sömn vare sig för bebis eller tillhörande föräldrar. Kan ärligt talat säga att jag velat säga upp mig som mamma på nätterna när det varit så här. Förhoppningsvis blir kommande natt också bra för jag är ensam med Milo då Christian åker nattåg. Inte för att det spelar nån roll om man är en eller två, men det är alltid skönt att dela en "jävlig natt" med nån. :) 
 
Det här är andra gången det blir så här. Båda gångerna har varit när han fått lagad mat på eftermiddan. Samband eller tillfällighet? Vad tror ni? Han får nästan alltid lagad mat (burkmat) till lunch, och när vi även gett lagad mat till middag (vid 17-tiden) har nätterna krånglat. Om vi bara ger ersättning och gröt på eftermiddan/kvällen är nätterna inte alls så här. Funderar på om magen har svårt att bearbeta maten på natten? Eller skulle det kunna vara att han får för mycket energi av lagad mat så han får svårt att sova om han äter den sent? Är det nån som har en teroi, tanke eller erfarenhet - skriv! Bör kanske tillägga att vi kört med lagad mat till middag några dagar innnan vi uteslutet det och nätterna gått tillbaka till det normala. Ja, om det ni finns något normalt när det gäller bebisar och sovning....





Tröttare än tröttast!


Gäsp! Är så trött att det svider i ögonen. Har varit uppe ett tag nu. Det har inte blivit många minuters sammanhängande sömn i natt. Milo har varit så orolig och vaknat en till flera gånger i timmen. Värsta småbebis fasonerna. Marco och Karin, ni skulle kunna få låna honom några nätter som en mjukstart på vad som komma skall. Okej, då säger vi så. ;)


Vad är en bal på slottet...

 


Eftersom min inbjudan till Nobelmiddan kommit på villovägar har jag spenderat dagen hemma med Milo och Christian. Gick lika bra det med. Vi har bara varit hemma och stökat. Det enda vi har inplanerat denna helg är en middag hos Christians farmor och farfar på söndag. Riktigt riktigt skönt att inte ha nåt mer inplanerat, sist Christian var ledig hade vi fullt upp hela tiden så nu får vi passa på att ladda batterierna.

Idag är det två veckor kvar till julafton!

Kan passa på att meddela att Leila kommer ha julavsnitt av sitt program "Leilas home delivery", där hon åker hem till kändisar och lagar julmat.







Action?


Nä, det blev inte så mycket action igår. Höjdpunkten var att slå in två julklappar på kvällen. (Tog bara 2 timmar! I den takten kommer jag vara klar med alla paket lagom till midsommar.)

Undrar om det kommer sändas nå julprogram snart? Både Ernst och Leila brukar ju ha varsitt julprogram. Förra året hade till och med Pernilla Wahlgren ett eget. Nån som sett reklam för nåt? Blir ledsen på ögat om det inte blir nåt alls...


En tisdag i vecka 49


Igår var Christian i Stockholm, jag och Milo var med Nette nästan hela dagen. (Kul!) Undrar vad denna dag har att bjuda på? Planen var att gå ner till Stor & Liten, men Milo kommer sova när det är, dessutom är det svinkallt nu igen. Igår var det behagliga -9, men nu är vi tillbaka på -20. Kankse får bli en snabb sväng med pulkan, vill ju inte vara ute nån längre stund. Kanske nån som bill komma och underhålla oss?! :)


Jag säger ingenting, men ni ser ju själva...





Tapetsera - check!


Mikaela har varit här och varit med Milo idag så jag och Christian (90% Christian) kunde tapetsera "rummet" mellan hallen och vardagsrummet. Vi fortsatte med samma tapet som i hallen.






Hittade ingen bättre "före-bild" men ni kan kanske ändå få en känsla över hur gult det var innan.
Vi har inte tapetserat den högra väggen om trappen, inte heller den vinröda väggen rakt fram. Vi har inte riktigt kommit överrens om tapet där än. :)



Saffransbullar med mandelmassa



Mmm, bakade dessa godingar idag. De är så goda att ni ska få receptet så ni kan baka egna. :)

Saffransbullar med mandelmassa 20-30 st
Ugnstemp: 200-250°C, beroende på hur bra ugn du har

Deg:
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (dvs 2 påsar)
ca 15 dl vetemjöl
russin om så önskas

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker

1 ägg till pensling
pärlsocker

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och rör sen ner saffran. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, russin, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin eller med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar. Lägg bitarna i bullformar och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.


Har varit och shoppat på Konsum,


hittade den här saken i fyndhörnan som jag inte kunde motså.




Ledighet och bakning


Åh, vad vi längtar tills Christian slutar! Han blir då ledig i fyra dagar. Ska bli skönt att ha han hemma ett tag. Tycker nog Milo också som säkert är less på mig och vill busa mer med pappa. Hinner ju inte bli så mycket bus på kvällarna efter jobbet.

Själv tänkte jag passa på att baka lite. Finns så mycket jag vill göra. Är bland annat sugen på att göra tunnbröd i ugn. Har hittat recept på "jämtländskt tunnbröd", men om någon av er kära läsare har gjort gott tunnbröd i ugn får ni jättegärna dela med er av receptet. Är lika bra att köra på ett "säkert kort" som man då vet funkar. Tar även tacksamt emot recept på "glöhopper" om nån av er gjort det. :)

Förut klädde jag på Milo och mig de varmaste kläderna vi hade och tog en promenad. Gud så skönt det var med frisk luft! Kommer inte ihåg när vi fick det sist. (Då räknar jag inte med att gå till/från bilen eller hämta posten.) Det var ca. -12 grader och det bet lite i kinderna, men det gjorde mig ingenting, jag bara njöt av promenaden. Å det va så fint på alla gårdar med granar och stjärnor och stakar i fönstren.







RSS 2.0