Före/efter tapetseringen






















Ja, så här ser det numera ut på övervåningen och i trappen. Känns som ett helt annat rum/trapp, mycket ljusare. Var med glädje vi slägnde ut de bruna listerna. 
Jag och kameran är inte bästa vänner så jag kan inte bjuda på bättre bilder, men ni får iaf ett hum om hur det ser ut. Den vita tapetern har ett diskret mönster som inte gick att visa på bild. 
Till våren/sommaren ska fönstren målas vita och fönsterbrädorna bytas ut. Och någon gång i framtiden är tanken även att det ska finnas två fåtöljer och en tv där.


Helgen


Hade tänkt ge er ett inlägg om helgen, men orkar inte göra nån längre version så det får bli ett kort ist. :)

I lördags kom Andreas och Erika och hälsade på. Vi åt middag på Thai utan efterrätt.
Idag har vi städat undan all stök efter tapetseringen på övervåningen och ätit våfflor.

Sammanfattningsvis en bra helg. Hej! 



En sneak peak på tapeterna.


Snart...


...är den här skitdagen över. Hurra, vad jag längtar! Skulle aldrig ha klivit upp idag. Ingen utav oss tror jag. Milo har haft en otursdag och gjort illa sig hela tiden, Christian har blivit rejält förkyld och jag har varit på uselt humör. Nu samlar vi krafterna och kommer igen imorgon.


Favorit i repris - Kardemummamuffins


Kardemummamuffins 12 st 
Ugnstemp: 175°C

150 g smält smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
2 dl filmjölk
1 ägg
pärlsocker på toppen

Börja med att smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna, och rör sedan ner smöret, filmjölken och ägget.
Häll i smeten i formar och strö pärlsocker på toppen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.






10-månaders grabben






När man fyller tvåsiffrigt får man extra fina presenter - som en egen dator.
Han är helt besatt av våra datorer och dosor så han får leka med vår gamla dator som inte gör så mycket om den går sönder. Om vi börjar pilla på den drar han bort våra händer.

I övrigt är hans femte tand på gång och han är fortfarande förkyld. Grabben har även börjat visa humör när han är arg. Oj, vad irriterad han kan bli när man ska borsta tänder eller rengöra ansiktet.

Älskade goklump!



Vardagsmat


Känner ni samma som jag att man äter samma mat hela tiden? Det är svårt att hitta nya goda rätter som är lättlagade när det ska gå snabbt på vardagarna. Men deppa inte, ni ska få två mumsiga recept av mig. :) Har ni något recept ni vill dela med er av?

Kyckling i kokosmjölk
ca 4 portioner

2 kycklingfiléer
olja att steka i
1 1/2 tsk röd currypasta (är på burk bland Santa Maria produkterna)
2 dl vatten
1 dl kokosmjölk
1 dl krossade tomater
1/2 tsk salt

Kan även tillsätta t ex; morötter, gröna ärtor vattenkastanj, minimajs eller cashewnötter.

Till servering: nudlar, ris, bulgur eller couscous.

Börja med skära kycklingen i bitar och stek tills den är klar. 
Fräs sedan currypastan i olja i en wokpanna eller stekpanna.
Tillsätt vatten, kokosmjölk, krossade tomater och salt. Tillsätt kycklingen och eventuellt de andra tillbehören.
Låt koka upp och sjuda ca. 5 minuter. Klart att servera!


Kasslergryta
ca 6 port

500 g kassler
1 paprika
1 burk creme fraiche
2.5dl matlagningsgrädde
6 msk chilisås

Kan även tillsätta t ex: champinjoner, ananas, curry och chulipulver.

Skär kasslern och paprikan i småbitar och hacka löken.
Fräs sedan allt i en wokpanna eller stekpanna. Tillsätt om du vill curry/chili/champinjoner.
Blanda sedan i creme fraiche, grädde och chilisås.
Låt småkoka ca. 10 min. Om du vill ha i ananas ska den i på slutet.
Serveras med ris eller pasta.

Smaklig måltid!



Men va fa...!


Nu är Milo sjuk igen. :( Igår kväll blev han snorig så det är väl förkylning på gång. Suck! Börjar bli less på det här nu. Vill INTE ha feber och hosta också, snor räcker gott och väl. Blev minimal sömn för mamma och bebis i natt. Är rätt så såker på att baciluskerna kommer från Stor & Liten. Blir så förbannad på folk som går dit fast dom är sjuka. Stanna hemma och bli frisk istället för att gå dit och smitta ner småbarn. Aarrgghhh!!!


Ge mig!


Om nån skulle va snäll och ge mig en lampa kan jag tänka mig nån utav dem här. Skulle passa toppen i trappen. Tyvärr är ingen av dem billig. ;)



Tror den översta finns på Elbutiken, det är den jag suktat efter.



Den här är riktigt riktigt snygg!



Phu!


Nu är all tapetsering klar! Och jag måste säga att det blev superbra. Man är alltid lite nervös innan de är på plats, man har ju en bild i huvudet över hur det borde bli, men det är alltid lite svårt att föreställa sig resultat. Men den här gången blev det till och med bättre än vad vi trodde. Ni ska få bildbevis när vi (läs: Christian) fått alla lister på plats.



It´s friiiiiiday


Ja, det är faktiskt fredag idag. Nu igen. Veckan har bara rusat fram. Igår var fröknarna Engström och Hammarberg på besök. Alltid trevligt att träffas och bli uppdaterad på allt som händer. :) Tack för beöket och välkommen åter. :)

Imorn och på söndag är det tapetsering som står på tapeten. (Höhö.) Christians pappa Björn kommer och hjälper till med tapetseringen av trappen imorn. Ser ut att vara lagomt roligt att tapetsera där. ;) På söndag är tanken att jag och Christian ska ta övervåningen. Åhhh, vad jag längtar tills det är klart, vill se hur det det kommer bli. :)

Mamma och pappa, tror ni köpte fel vagn till Milo i julklapp, istället för en lära-gå-vagn blev det en lära-springa-vagn. ;) Se själva på: http://www.youtube.com/watch?v=RnLQ4-SaxwI 

Funderar på att ta bort alla möbler och väggar så han inte fastnar överallt.


Från dåligt till bra


Usch vad dagen började dåligt. Eller det började redan igår kväll när jag skulle lägga upp en annons på Tradera. Det jäklades hela tiden och jag vart på riktigt vrångt humör. Tyvärr hängde det kvar över natten och fortsatte på morgonen. När hårfönen drog sin sista suck och började spraka och ryka ville jag inte vara med längre. MEN, en dålig dag kan bli en alldels underbar dag! På eftermiddan kom Marco, Karin och lilla Camia på besök. Äntligen fick jag träffa henne! Så himla söt, och så himla liten. Jag fick till och med vara barnvakt medans Karin hämtade Marco hos tandläkaren, så nu vet jag hur det är att vara 2-barnsmamma. :)



Stolt faster


Milo hälsar på sin nya kusin


Trött sessa ska åka hem


Heeeej!


- Välkommen till Milo, vad kan jag hjälpa dig med?


Vi följde med Christian till jobbet efter lunch. Milo hjälpte till att svara i telefon.




He´s back!


Äntligen är vår spralliga Milo tillbaka! Idag har han verkligen varit sitt rätta jag igen - så skönt att se! Och så skönt att inte behöva bära runt på honom hela tiden. Har faktiskt fått lite gjort idag. Vi har dragit ner alla tapeter vid trappen och Christian har målat taket. Nästa helg blir det tapetsering för hela slanten. Längtar tills det är klart!

Ikväll började Solsidan igen. Älska! ♥


Trois points


Natten som var får en 3:a av 10 möjliga i betyg. Inte så bra alltså. Men det var inte Milos fel, han var jätteduktig för att vara sjuk. Han sov själv några timmar sen blev han JÄTTELEDSEN och fick sova mellan oss. Jag har jättesvårt att sova bredvid en bökande bebis, och på det så fick jag hosta så alla fick svårt att sova. Efter ett tag tog jag täcket och kuddet och la mig i Milos rum där vi har en extrasäng så jag kunde hosta i fred. Blev ingen skönhetssömn för nån i natt, det syns på mig kan jag säga.

I eftermiddags fick Milo starkare Alvedon och blev piggare, men han är inte den där spralliga pojken. Vill ha tillbaka honom!













Dom är så söta mina pojkar. Men den ena är väl lite sötare än den andre. ;)





Ge tillbaka mitt immunförsvar - tack!


När jag jobbade hade jag världens bästa immunförsvar. Folk runtomkring mig kunde ha magsjuka och influensa, jag blev sällan sjuk. Men NU, när jag går hemma är immunförsvaret helt borta. Det påverkar såklart Milo som inte hunnit bygga upp sitt ännu. Jag har i några dagar haft ont i halsen, och idag åkte Milo dit. Vet inte riktigt vad som är fel, han är inte snorig, men ikväll fick han hög feber och jag tippar på att han har ont i halsen. Han har varit gnällig och trött hela dan. Har suttit i soffan så han har fått sova på mig några gånger idag. Men nu har vi lagt han för natten i sin egen säng. Ska bli spännande och se hur natten blir. Nästan lite för spännande.

Blir antagligen ingen tapetsering som planerat på lördag, och det blir ingen påhälsning i Gissjö innan pappa åker på operation. Så tråkigt, men inget man kan göra nåt åt. :(



Sjuklingen i soffan och undersöker den nya mjukiskossan som Christian köpte när han handlade - för är man sjuk då måste man få saker.



Vecka två tvåtusenelva


Så var helgen över och en ny vecka påbörjad. Helgen gick som vanligt alldeles för snabbt, hann knappt med.

I lördags var vi hos Christians mormor och morfar i Järvsö och firade en försenad julafton med hans släkt. Det var fullt hus, om jag räknat rätt var vi 15 stycken. Milo trivdes verkligen med all uppmärksamhet. :) 
Tack ännu en gång för god mat, fika och alla bra julklappar!


Nu är julen definitivt över och jag längtar redan till nästa. Vill använda pyntet jag köpte för halva priset, baka en kaka i den nya snögubbekakformen, bläddra i den nya julboken och slå in paket. Men innan jul ska vi hinna med massa annat skoj; Milo ska fylla ett år och ha kalas, vi ska vara ute i vårsolen, det ska bli sommar, och då ska vi fortsätta renoveringen av stugan i Gissjö. Ja, och sen är det höst, vinter och jul igen. Det kommer gå snabbt! Det gör ju det nu för tiden. 

Men vilket härligt väder det var igår. Sol och milt väder. Jätteskönt att vara ute. Synd bara att det var oplogat, inge kul att traska runt i snö. Man fick verkligen en försmak av våren. Så snart blir det väl snorkallt igen! 

Idag var Emma barnvakt medans jag och Christian var på hjärt och lungräddningsutbildning som BVC anordnade. Hoppas att jag aldrig någonsin får andvändning av det jag lärt mig. Gick även igenom hur man ska agera om barnet sätter i halsen vilket känns som lätt hänt när barn hela tiden ska tugga och suga på saker...



Fredag vecka 1


Vilka trogna läsare ni är. :) Har varit klent med inlägg den senaste tiden, men har lite andra saker som går före bloggen. Bloggning gör jag om jag har tid och lust, ibland hamnar det ganska långt ner på listan.

Så vad har hänt på slutet? Jo, igår kom Andreas och Erika och underhöll mig och Milo. Tack för det. :) Och idag kom Mikaela och förgyllde dagen. :) Vi lunchade på Café Källarn där jag även fyndade julsaker för halva priset. Älskar att handla för halva priset! Har hittat en fin men väldigt dyr lampa på El butiken som de gärna får sätta ner till halva priset. Please?

Har glömt berätta att Milo sover på eget rum. För det mesta sover han bra. Får masa sig upp och peta in nappen och ge han mat nån gång per natt, men tycker det funkar bättre än att ha han i vårt sovrum. Vi tar varannan natt, och i natt är det Christians tur. Sköööönt! ;)

Hej!


Vad har ni gjort idag?

Jag har...


...åkt i lära-gå-vagnen...



...suttit på pottan...



...badat med badankan...



...och gjort konstiga miner.


Om ni har tråkigt imorn får ni gärna komma och underhålla mig och mamma.


Puss och kram från Milo.


Marco hade rätt! :)




Ett stort grattis till Marco och Karin som idag blev föräldrar till en efterlängtad Camia!





Och ett litet grattis till mig som blivit faster och till Milo som blivit kusin. :)


God fortsättning!


Hyacinterna har vissnat, godiset är snart slut och skinkan är uppäten. Idag fick julsakerna åka bort och istället fick lite nya saker komma fram. Granen får stå kvar ett litet tag till. Men det var riktig skönt att städa bort julen. Nu är man sugen på lite förändring. Och det kommer det att bli! Vi har nu bestämt vilka tapeter vi kommer sätta upp i trappen och i det stora hallen på övervåningen. Christian har målat om dörrarna uppe, och håller nu på att måla om dörrkarmarna. Ut med det bruna och in med det vita. :) Milo har varit jätteduktig och hjälpt oss idag.


Hjälper Christian att dammsuga


Hjälper mig att dammsuga


Hjälper till att sätta blommor i en vas


RSS 2.0