Rocky road


Har nyss gjort rocky road för första gången. Det var jättegott! Har tänkt görat i flera år men inte kommit mig för förrens nu. Kommer garanterat göra det fler gånger.


Leilas rocky road. Orkade inte knäppa på kort på min. Tyvärr blev inte min lika snygga.

Milisen är fortfarande lite snorig så vi håller oss hemma. Vi fick hoppa över babymassagen idag. Verkar som det bara är en liten bacill som hoppat på Milo, har inte varit mer än snorig som tur är. Små baciller biter inte på mig för jag känner inte av någon förkylning.

Längtar efter att ta mig ut och få lite frisk luft, komma igång med promenaderna igen, men det är ju fasansfullt kallt så just nu är det faktiskt skönt att hålla sig inomhus.

Rocky road

600 g choklad (i originalreceptet ska det vara mörk 70%, men jag tog mjölkchoklad)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows (klipp bitar av stora om det inte finns mini)
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad, blanda sedan i de övriga ingredienserna.
Fyll smeten på en plåt och låt stelna i kylskåpet. Skär sedan kakan i småbitar. Klart! :)


Idag är det 1:a advent,


men jag försöker förtränga det så mycket som möjligt. Den mysiga känslan har inte infunnit sig, och värst av allt är att det inte blir någon julskyltning för mig i år. Hade sett fram emot det så länge, så blir det inget. :( Är faktiskt riktigt ledsen över det, och idag tycker jag synd om mig själv.



Så här tycker Milo om att inte få gå på julskyltning

Det får bli en mysig adventsfika ikväll istället med glögg, pepperkaka, daim och mozartkulor. Men ändå...buhu huhu. :(


Redo för bildbombning?
















Tittut! Här är jag!


Jaha, en update var det ja... Sist jag skrev ett längre inlägg var i lördags innan julbordet. Julbordet ja, det gick som planerat. Jag satsade allt på efterrätterna. Att snabbt vräka i sig, kaka, tårta, godis och ris á la malta är inget jag rekomenderar. Man får ont i magen då.

I tisdags var jag med mamma och Mikaela på Tommy Nilssons julkonsert i Fränstas kyrka. Tänk att jag äntligen skulle få se min gamla idol. :) Konserten var jättemysig. Blev sån fin julstämning med kören och snön som föll utanför. Ja, lite religös blev jag nog.

Igår var vi till Sundsvall och handla klart nästan alla julklappar. Var alldeles lagom mycket folk för shopping. Kan tänka mig att det blir värre från och med idag. Känns bra att slippa trängseln. Och känns überbra att ha alla julklappar under kontroll. Nu återstår bara det roliga - att slå in dem. Tycker alltid att det ska bli roligt att slå in julklapar, men när jag slagit in 4-5 stycken är jag less och önska att det var klart. Tar alltid så mycket längre tid än vad jag trott. Och tid har jag inte så mycket av nu för tiden. Inte egentid iaf. Känns som mina dagar går åt till att stå brevid Milo. Han ska ju stå upp mot saker hela tiden, och han får för sig att helt plötsligt bara släppa taget och falla handlöst bakåt. Då gäller det att vara på plats och ta emot.

Christian och junior är snoriga så Milo och jag fick ställa in dagens planer. Tråkigt, men inget att göra åt. Förhoppningsvis blir det inte värre. Skulle va skönt om jag slapp bli sjuk.







Håll ut!


Snart kommer ett längre uppdaterat inlägg. Hinner inte just nu. Kanske imorn. Om ni har tur. :)






Vilken karl!


Tyckte kvällens Idol var tråkig...TILLS, Jay kom och sopade banan med Madonnas Like a prayer. Fy faen! Låten som i orginal är riktigt tråkig blev helt plötsligt hur bra som helst! 

MEN, jag vill inte att han ska vinna. Vill inte att han ska släppa en popskiva och spela musik som inte är han. Nä, jag ser hellre att han satsar på sitt band och får spela på klubbar än att åka på Rix FM turné.






Fredag


Härliga fredag! Christian har varit ledig, så vi har varit på färghandeln och tittat på tapeter. Tanken är att vi ska tapetsera innerhallen, trappen och allrummet på övervåningen. Ett ganska stort projekt med andra ord. Och inte är det lätt att välja tapeter när man inte vet vad man vill ha för mönster eller färg. Men i slutändan blir det nog bra. :)

Var en sväng till Gissjö och hälsade på också. Och snodde två granar! Av mamma och pappa, men vi frågade först! :) De är riktigt fina. En gran ska vi ha inne. Det är jag jätteglad över! :) Vi har aldrig haft någon gran, men i år ska det dofta gran här, och vi ska klä den så fint. Ett litet problem bara...vart ska vi placera den så inte Milo vill va på den hela tiden? Funderar på trappavsatsen, tror det skulle kunna va fint att ha den där. Förhoppningsvis får den plats där också.

Imorn vankas det julbord. Känns som tidigt, men nästa vecka är det faktiskt första advent, och efter det säger det svosch så är det jul. Myyys! Längtar till nästa söndag så man får tända utegranen, sätta upp ljusstakar och julstjärnor. Dricka glögg och äta pepparkakor. Är sugen på att baka julgodis och kakor men det blir nog inte så mycket av det i år. Jag har så svårt att låta bli att äta gottat, så jag vräker i mig alldeles för mycket. Men lite godis kommer jag allt göra. Sen är Christian duktig på att hjälpa till å äta också. Men imorn satsar jag "all in" på efterrättsbordet på julbordet. (Om inte Milo vill hem innan.)

Nä hörrni, nu ska jag mumsa hembakat tunnbröd, titta på Idol och blädra i tapet tapetpärmar.

Ha en bra helg!




Torsdagen innan fredagen


Jahopp, då var det torsdag igen. Och vad äter man på torsdagar? Just det, ärtsoppa och pannakaka. :) Tror vi kör på det varje torsdag framöver. Vad lättsamt det skulle vara. 

Har varit på BVC och vägt och mätt junior idag. I väntrummet fanns tre små pyttebebisar, de var bara några veckor gamla. De var så söta och så småååå. Jag vill också ha en pyttebebis! Milo är iofs inte heller så stor, 67.2 cm är inte så mycket att skryta med. :) Han börjar bli riktigt tung att bära vilket inte är så konstigt. 8.8 kilo väger tungklumpen.

Har "glömt" berätta att Milo börjat prata mer än att bara göra ljud som "aaahhh" "iihhhh" osv. Nu låter det mer "ba ba", "babba" och "pabba". Tror det betyder mamma. Ja, det gör det nog.

Om ni undrar hur bebiskräka smakar kan jag berätta att det smakar lika äckligt som vuxenkräka. UUääck!



Ja just ja!


Har ju glömt berätta att Milos tredje tand kommit. Nu har han två tänder nere, och en upptill. Försökt knäppa kort på dem men det gick mindre bra. På översta bilden kan man iaf se dem lite... :)












Vår söndag och måndag


Igår efter att jag och Milo skjutsat ner Christian till jobbet packade vi bilen och begav oss till Gissjö för att gratta min pappa. Gissjö är så vackert i snö. Och så läskigt i mörker. Jag och Micka tog en liten promenad på eftermiddan i mörkret. Det var skitläskigt! Har alltid tyckt att det är obehagligt med mörker.

Desto roligare var det att vara med min familj. De bjöd på ost och kex, pepparkakor och julmust. Åhhh, vad gott det var! Fick även en go middag och smaskig tårta till efterrätt. (Idag börjar mitt nya hälsosamma liv.) Till tårtan kom min bror Marco med sambo Karin. De går i väntans tider för i december/januari kommer deras lillskrutt. Milos första kusin. Så kul! :)

Idag har jag och Milisen varit på BVCs föräldragrupp. Detta var första träffen av ca 6-8 st, så vi pratade lite om vad vi ska ta upp på träffarna och hade ingen speciell agenda. Men på de två nästkommande träffarna ska vi ha babymassage. Haha, kommer bli spännande att försöka ha Milo still på golvet i en timme. Han är som en visp när man lägger ner han. Jag lägger han på rygg. Han vänder sig till mage. Jag lägger han på rygg. Han vänder sig till mage. Jag lägger... Ja, ni fattar. :) Tror Christian får följa med för att hålla ner han. :)








Världens bästa!





Hej, det är jag, Milo!

På bilden ser ni världens bästa pappa, min pappa. Jag ska berätta lite om honom för er.

Han är bäst på att busa! Han busar hela tiden, jag tror han är full med bus, men det tycker jag är bra! Han gör jätteroliga ljud, åsså pratar han om massa roliga saker. Han är tokig min pappa!

Han är bäst på att trösta! Ibland är jag ledsen, då tröstar pappa mig så allt blir bra igen.

Han är bäst på att lära mig saker! Han lärde mig att så jag vågade åla längre och längre. Och se nu, nu kan jag åla hur långt som helst! Och när jag lär mig nya saker blir han jätteglad och ger mig massa beröm. Då blir jag ännu mer stolt över mig själv!

Han har världens bästa tålamod! Ibland när jag behöver sova men inte riktigt vill, för jag hellre vill busa, kan det ta ganska lång tid att få mig å sova. Men pappa har världens bästa tålamod och ger inte upp.

Han är helt enkelt bäst! Han får mig att känna mig trygg och glad. Jag älskar min pappa! 
Min mamma tycker också att han är bra! Vi är glada att han vill vara med oss.

Ja, min mamma är också bra, men idag är det pappas dag, så jag skriver om mamma en annan gång.

Hej då!

 

Idag är det farsdag


Eftersom Christian jobbar hela dagen imorn överraskade Milo och jag honom med att fira farsdag idag istället! :)
Det dukades upp en smarrig frukost bestående av bröd, smör, pålägg, juice, youghurt, müsli, äggröra, bacon, melon och nybakade kardemummamuffins. Ni ska få receptet på muffisen som blev jättegoda!
Pappa Christian fick även ett paket. I låg godis och en biltidning. Sånt som pappor gillar. :)


Smarr-frulle


Kardemummamuffins

Kardemummamuffins 12 st 
Ugnstemp: 175°C

150 g smält smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
2 dl filmjölk
1 ägg
pärlsocker på toppen

Börja med att smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna, och rör sedan ner smöret, filmjölken och ägget.
Häll i smeten i formar och strö pärlsocker på toppen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.



Igår åt vi Italienskt bjudbröd till middag. Hade aldrig gjort det förut, men det var riktigt gott! Kommer absolut göra det flera gånger. Slänger in det receptet också när jag ändå är i gång. :)

Italienskt bjudbröd
Ugnstemp: 175°C

1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)

Hacka lökarna och fräs de tillsammans i stekpannan. Tillsätt sedan köttfärsen, och sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till så det återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Grädda i ca 30 min tills det är genomvarmt.

Servera med en god sallad.

Nu är inte vi nå större fantaster av vare sig soltorkade tomater, oliver eller mozzarella, så vi hoppade över det. Blev gott ändå. :) Tyvärr har jag ingen bild att bjuda på, så ni får väl göra ert eget bjudbröd så ni ser hur det ser ut. :)


Dra mig baklänges!


Fy fan va bra! Bättre än orginalet?




En riktig torsdag


Idag har vi firat torsdag precis som man ska fira en torsdag! Nämligen med ärtsoppa och pannakaka. :) (Christian mumsade bara i sig pannkaka.)
Sist jag åt ärtsoppa bodde jag nog hemma, så det var väl sisådär sju år sedan. Saknar en hel del rätter mamma och pappa brukar göra. Som dillkött eller paltbröd med fläsk och MYCKET vitsås. Gottigt!





Pulkrace


Nu är pulkan testad i snön också. Mycket bättre glid än förra gången. :)














Så här duktig är Milo på att sprida ut saker





Hej mitt vinterland!


Nu är nog den riktiga vintern på gång. Snön yr ner, och det har kommit några centimeter. SMHI har hotat med 10-20 cm, så detta lär väl hålla på hela dagen. Verkar blåsa också, så vi har har ställt in morgonpromenaden och bestämt oss för att spendera dagen inne istället. 

Är sugen på att baka, men vet inte vad jag ska hitta på eller om jag har alla ingredienser hemma. Tål att undersökas.








Uppenbarelse!


Härom natten drömde jag att jag skulle börja plugga till sjuksköterska på distans. Så nu sitter jag här och funderar på om man kanske skulle ta och plugga efter föräldraledigheten? Blir nog inte sjuksköterska isf, men kanske undersköterska. Drömmen vore att arbeta på en förlossning eller BB: :) Men det kommer inte hända. Ja, om de inte öppnar en förlossning i Ånge vill säga.... Kanske kan behövas undersköterskor på vårdcentralen framöver när alla 40-talister går i pension? Fast först och främst bör jag kolla upp om det finns någon utbildning i Ånge.

Fast, när jag tänker efter... Är det vettigt att plugga och dra på sig studielån för ett arbete som inte alls ger så mycket mer i lön än vad jag har idag? Suck. Men jag vill ju göra något med mitt liv... Peppa mig!


Men åhhh,


hoppas Milo får glugg mellan framtänderna. Superdupersnuttegulligt! :)


Händelserik dag


Vad mycket roliga saker som hänt idag. Mamma och Mikaela har t ex varit här. (Pappa var hemma med Theo, den nya familjemedlemmen. Micka tog nämligen hem en kattunge förra helgen utan att mamma och pappa visste om det. :)) Milo tyckte det var kul att de var här. Så kul att han glömde bort att bli trött. Sen fick han ju paket och allt. Börjar bli bortskämd. :) 

Här sitter han modell i den nya snygga outfiten som fanns i paketet.





Sen har Milisens andra tand tittat fram idag! Den här gången upptill, så nu har en tand nere och en tand uppe. Hur gulligt kommer inte det se ut då?! Lilla trollungen! :)

OCH, idag har han tagit riktiga krypsteg! Flera gånger. Så duktigt! Men har han bråttom ålar han, där har han verkligen fått till tekniken och blivit riktig snabb.


Älskar dig Milis!






Köpa - eller inte köpa?


Hörrni, det är snart första advent! Bara tre veckor kvar!

Idag var familjen Wikander-Wieslander på spaning efter en lämplig julgran att ha ute. Christian fick för sig att vi skulle hugga egen i år ist för att köpa, men jag tippar på att det slutar med en svindyr köpegran iaf jag. :) Vi hittade ingen som höll våra kriterier, ändå gick vi off road med vagnen och snavade oss fram på skogsstigar.

Jag är så fjantigt rädd för att stöta på en björn i skogen. Jag vet vad ni tänker; "de är mer rädd för mig" "de går inte nära människor" osv, men jag kan inte hjälpa det. Jag skulle skita ner mig om jag mötte en, och skulle antagligen kuta allt vad jag kunde. (Precis det man inte ska göra.) Fast björnarna kanske har gått i ide nu så jag kan slappna av? Björn-rädslan måsta ha kommit nu på senare år. När jag var liten och var i skogen med mamma och pappa och plockade lingon såg vi en björn en bit från oss, men det gjorde oss inget, vi bara fortsatte plocka... Ehh...?? Nu ska jag sluta surra om björnar och stället berätta om gårdagen.

För igår var Björn, Tina och Emma här på middag. (Tur jag inte är rädd för människor Björnar!) De fick grekisk pytt, samt kladdkaka och ananaspaj med vaniljglass till efterrätt. Milisen hade tur och fick ett paket som innehöll en mysig och fin overall.




Overallen passade perfekt! Var inte alls så stor. :)

Lite fler bilder från idag;

    









Torsdags-lyx


Lilleman vaknade tillslut så vi stressade ner till Stor & Liten så vi skulle hinna vara där ett tag, MEN, dörren var låst. Men vad gjorde det? Vi gick hem till Nette ist. :) Milisen fick i sig lite mat och sedan följde vi med Nette och Björn till Källarn och lunchade med Karin som var hemma från Linköping. Lite torsdags-lyx behöver man ibland. :)


Väntar å väntar...


Väntar på att lilleman ska vakna så vi kan gå till Stor & Liten. Typiskt att han skulle sova länge nu....

Han vaknade förresten kl. 5 i morse och tänkte göra dag, men då tog jag han till vår säng och fick han att sova vidare till 07.30. Skönt! Det kan inte finnas nåt mysigare än att ha en bebis sovandes brevid sig! :)

Igår kväll var Emma och Micke hit med en present till Christian eftersom han fyllt år. Han fick två inramade bilder som Emma knäppt. Passade jättebra på väggen ovanför soffan. (Precis som jag misstänkte. :P) Vill ni se dem får ni komma hit eller titta på dem via länken här. (De två nedersta) Försökte knäppa kort på dem uppsatta på väggen men fick inte alls till nå bra kort. Blä för det.


Äntligen!


Äntligen har en liten bit av Milos tand tittat fram! Det måste ha hänt igår eller i natt. Lämpligt nog hade han tid hos tandläkaren idag, så han fick passa på att visa upp den lilla vassa tandbiten. :) (Vi hade fått tid för att få information.) Han fick med sig en tandborste och tandcream hem. Så gulligt! :)

Jag vet hur man får en grinig bebis att skratta

Man kittlar revbenen! :)




Kommer bli en lång dag


Mysigt! Milo vaknade kl 5 i morse. Jag räknar kl 5 som natt faktiskt.

Tror vi ställer tillbaka till sommartid.


 

Jahapp, nu ålade Milo till trappen och drog sig upp på fötterna med hjälp av första trappsteget.


RSS 2.0