Saffransbullar med mandelmassa



Mmm, bakade dessa godingar idag. De är så goda att ni ska få receptet så ni kan baka egna. :)

Saffransbullar med mandelmassa 20-30 st
Ugnstemp: 200-250°C, beroende på hur bra ugn du har

Deg:
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (dvs 2 påsar)
ca 15 dl vetemjöl
russin om så önskas

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker

1 ägg till pensling
pärlsocker

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och rör sen ner saffran. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, russin, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin eller med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar. Lägg bitarna i bullformar och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.


Kommentarer
Postat av: Tina och Björn

Vad goda de ser ut. Kan det vara en proffs som gjort dem:)

2010-12-04 @ 20:32:29
Postat av: Anna

Hehe, de brända bullarna ligger till vänster. ;) Man ser skymten av en.

2010-12-05 @ 16:31:30
URL: http://annawieslander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0