Cake pops och minimuffins med citron och hallon


Här kommer receptet på två kakor som vi hade på kalaset.



Cake pops Ca 25 st

1 mjuk kaka (ca. 500 g), t ex. sockerkaka med choklad/citronsmak eller morotskaka
150 gram philadelphiaost
300 gram vit eller mörk blockchoklad
Träspett
Ev. garnering som t ex strössel

Mixa eller smula sönder den helt avsvalnade kakan. Blanda sedan med philadelphiaosten till en fast och smidig deg. Rulla ca. 3 cm stora bollar. Lägg på en tallrik och ställ in i kylen ca. 30 minuter.
Smält chokladen. Doppa ena änden av träspettet i chokladen och sedan i en boll. Doppa sedan hela bollen i chokladen, låt rinna av. Garnera eventuellt med strössel. Man kan antingen sätta pinnarna i en bit frigolit eller oasis så att det står stadigt, eller ställa dem upp och ner som jag gjorde.




Mini citronmuffins Ca 25-35 st
Ugnstemp: 225°C

100 gram margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
rivet skal från en halv citron
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa äggen och sockret pösigt. Tillsätt skalet av citronen.
Rör omväxlande i margarinet, mjölken  och mjölet blandat med bakpulvret.
Häll smeten i muffinsformar. (högst till 3/4)
Grädda mitt i ugnen ca. 5-10 minuter.

Hallonfrosting

100 gram margarin
200 gram philadelphiaost
225 gram florsocker
saf från en halv citron
75 gram hallon

Rör margarinet och philadelphiaosten mjukt med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.
Tina hallonen om de är frysta och rör ner dem i frostingen tillsammans med citronsaften.
Vispa ca. 5 minuter på medelhastighet så den får en luftig och fast konsistens. (funkade inte för mig.)
Spritsa eller smeta ut frostingen på de avsvalnade muffisarna.  
Det blir mycket frosting, så halvera receptet om du inte vill få mycket över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0