Urshultsbygdens äppelkaka med kardemumma


Gjorde denna kaka mycket pga namnet, min mamma kommer nämligen från Urshult i Småland. :)
Har inte smakat den ännu, men den luktar ljuvligt. Mamma, jag tar med mig några bitar imorn så ni får smaka. :)




Urshultsbygdens äppelkaka med kardemumma
Ugnstemp: 200°C

5 ägg
6,5 dl socker
250 g smör
7,5 dl mjöl
5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
5-6 syrliga äpplen
2-3 msk kardemummasocker
(blanda 2-3 msk strösocker med 1/2 tsk kardemumma)

Värm ugnen till 200°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret, och rör ner det.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i de våta ingredienserna.
Häll upp i en smord långpanna.
Kärna ur och skiva äpplena - skala inte, det blir vackrare så - och lägg skivorna i ett fint mönster.
Strö över kardemummasocker.

Grädda i ca 30 minuter, eller tills kakan har blivit gyllenbrun.


Kommentarer
Postat av: Jossan

Den såg inte dum ut du! =)

2011-05-07 @ 19:05:27
Postat av: nette

ha ha ha.. :P

ja man skulle tro de, men eftersom det är hemmastället och vi har konstgärs så blir det inte så mkt fläckar på tröjorna.. Bortastället ska tydligen vara svart :P

Kollade efter er på matchen i fredags

2011-05-08 @ 08:09:53
URL: http://jeanettereiser.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0