Kycklingpaj med keso


Här kommer receptet på kycklingpajen. Det braiga med den är att det är en lite "nyttigare" variant av paj.


Kycklingpaj med keso
Ugnstemp: 200°C

Pajdeg
1/2 dl kesella 1%
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1/2 dl rapsolja

Fyllning
500 g kycklingfilé
250 g keso med grillad paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
60 g bladspenat
salt och peppar

Äggstanning
2 ägg
2 dl lättmjölk
salt & peppar


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut degen i en form (23 cm i diameter) och nagga med gaffel.
Förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Det blir en tunt pajskal, gör dubbelsats om du vill ha mycket.

Strimla kyckling.
Hacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en panna och stek lök och vitlök på medelhög värme. Tillsätt kyckling och låt steka med tills kycklingen nästan är klar. Krydda med salt och peppar eller med någon annan krydda du tycker om.
Blanda i spenat och låt steka med i ett par minuter.
Dra pannan från plattan och blanda i keso.
Fyll pajskalet med röran.

Vispa ihop ägg och mjölk.
Smaka av med salt och peppar och häll över pajen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0